Снимка: Reuters
fallback

Киев прегрупира войските си в Източна Украйна и изпраща нови подразделения. Това съобщи президентът Петро Порошенко пред лидерите на парламентарните фракции, предаде ТАСС.

"В момента се прегрупират войските и се изпращат допълнителни подразделения с цел възстановяване на боеспособността в най-опасните точки", каза Порошенко, цитиран от президентската пресслужба.

Oще по темата

Според Порошенко през последните четири месеца украинската армия е била съществено подсилена, пише БТА.

Той благодари на председателите на парламентарните групи, подкрепили вчера неговия указ за нова военна мобилизация в Украйна. Тази мярка ще съдейства за подсилване на частите, действащи в Източна Украйна, ще осигури и възможност за ротация на военнослужещите, за да заминат "в домашен отпуск, да възстановят своята боеспособност", посочи Порошенко.

Руският външен министър Сергей Лавров реагира, като посочи, че военните приготовления в Украйна противоречат на договореностите от Минск.

"Това противоречи на договореностите от Минск", изтъкна Лавров. "Да се надяваме, че тези приготовления няма да тласнат нещата към въоръжен конфликт", добави той.

Москва се надява здравият разум да вземе надмощие в Киев и президентът Порошенко да не отстъпи пред опитите на "партията на войната" да провали мирния процес, изтъкна пред ТАСС Сергей Лавров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Спас

преди 9 години

Хунтата почна масирани атаки на летището. Първите няколко са отбити а жертвите укропски са колосални. 200 убити и 300 ранени. Скоро ще има парад в Киев!!! Фашагите ще бягат боси по снега!

50

до65

преди 9 години

Наистина ще има скоро парад на победата в Киев - само, че парада ще е за присъединяването на Украйна към Русия , а на парада ще лазят Пръдльошенко ,Дивценюк и Турчолинов

49

До Украинец

преди 9 години

Ей, москал. Я да млъкваш?

fallback