Снимка: архив, Reuters
fallback

Инцидентът от тази нощ пред Елисейския дворец в Париж, при който автомобил блъсна полицайка, изглежда не е свързан с терористичните атаки във френската столица от миналата седмица, предаде Ройтерс, като се позова на полицейски източници.

Шофьор умишлено удари с колата си и рани полицайка пред резиденцията на френския президент Франсоа Оланд, съобщиха по-рано местни медии, цитирайки очевидци.

Oще по темата

Автомобилът се движел в грешната посока по еднопосочна улица. Двама от общо четиримата души в колата са били арестувани.

Инцидентът стана снощи на фона на засилените мерки за сигурност във Франция след поредица ислямистки атаки миналата седмица, при които трима нападатели убиха 17 души, преди да бъдат ликвидирани от органите на реда.

Според вестник "Монд" става въпрос за обикновен пътен инцидент.

"Фактите са различни от атаките от миналата седмица и не е установена никаква връзка с атентатите от Париж", цитира френският ежедневник изявление на прокуратурата.

Шофьорът, който погрешка навлязъл в насрещното движение, и негова спътница били арестувани, след като слезли от автомобила. Пострадалата полицайка е леко ранена в ръката.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback