Снимка: архив Reuters
fallback

В следващия брой на "Шарли ебдо", изготвян от оцелелите от кървавото нападение срещу сатиричния вестник в Париж, ще има както обикновено критики и осмиване на политики и религии и естествено ще съдържа и карикатури на ислямския пророк Мохамед, аяви адвокатът на седмичника Ришар Малка, цитиран от Франс прес.

На въпрос по радио Франс енфо дали ще има карикатури на Мохамед в следващия брой в сряда, Малка отвърна: "Естествено. Няма да отстъпим нищо, иначе всичко станало ще е безсмислено."

Oще по темата

Излизащият в сряда брой, известен като "броят на оцелелите", ще е с тираж един милион бройки и преведен на 16 езика, уточни в същото радио лекарят и хроникьор Патрик Пелу.

В деня след митингите, на които се събраха общо над 4 милиона души във Франция срещу тероризма и за свободата на словото, авторите на следващия брой непоколебимо запазват издателската си линия.

"Осмиваме себе си, политиките, религиите, това е състояние на духа", подчерта Малка.

"Човек никога няма право да критикува един евреин, защото е евреин, един мюсюлманин, защото е мюсюлманин, един християнин, защото е християнин. Може обаче човек да казва каквото си иска, дори най-големите гадости, и ние ги казваме, за християнството, юдаизма и исляма, защото отвъд красивите лозунги това е реалността на "Шарли ебдо", заяви адвокатът на изданието Ришар Малка.

Следващият брой тази сряда ще бъде изготвен изцяло от членове на екипа на изданието и няма да съдържа рисунки на външни за екипа художници, които публикуваха безброй рисунки в памет на жертвите след атентата от 7 януари.

Оцелелите са подслонени в офисите на левия вестник "Либерасион" в Париж. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 66Глей кво пишеш бе брато! Кви ислямофоби кви 5 лв.?

59

Анонимен

преди 9 години

Дя, но небихме тръгнали да *** глави !!! Тука е разликата между нормлано мислещия човек и ислямофобите ;)

58

бб

преди 9 години

Седя и се чудя как ли би реагирал някой от пишештите тук ако гледа карикатура , на която чалмалия си бърше зад..ка с националния ни флаг.Дали ще се залива от смях? Сигурно ще има и такива, но въпроса е българите дали ще разберат хумора в ситуацията.

fallback