Снимка: Reuters
fallback

Руското министерство на извънредните ситуации е изпратило в Индонезия спасители, които да помогнат в издирването на  катастрофиралия самолет на ЕърЕйша, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

Oще по темата
Помощта е по искане на индонезийските  власти. Говорител на министерството уточни, че за Индонезия са излетели два самолета - Ил-76 и Б-200, със 72-ма спасители, екипирани с високотехнологично оборудване, включително подводен телеуправляем апарат за работа на дълбочина до 1000 м, ехолот-хидрлокатор и безпилотни летателни апарати.

Пътническият самолет на индонезийския филиал на  малайзийската авиокомпания "ЕърЕйша" със 162 души на борда се  разби в Яванско море преди четири дни. Еърбъсът паднал по средата на полет между индонезийския град Сурабая и Сингапур.

Подобряването на времето позволи да бъде възобновено търсенето на изчезналия пътнически самолет.
Индонезийските власти се опитват да открият корпуса на самолета. Неговото местонахождение изглежда бе установено, но  силни течения преместиха отломките.

Променливите условия не позволиха на водолази да се гмурнат във водата вчера и участващите в операцията хеликоптери почти не изпълняваха проучвателни курсове. 18-те плавателни съда, включили се в издирването, обаче стесниха претърсваната зона.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

мирко

преди 9 години

Спорещи спрете нелепите коментари с политически привкус. При човешка трагедия страните се солидаризират.

10

Читател 22

преди 9 години

До до 6Да, а после Попов открил радиото, Толстой преписа "Пинокио" и го кръсти "Буратино". Очакваме откритата ваксина , пак руска за Ебола!... Може да не я открият, ама нали са казали!... Дори ще ни върнат дълга от 200 мил.долара!... Друг път, ама не сега!... Айде марш терористи, червени фашисти!

9

NewYorker

преди 9 години

a ясно, значи след като намерят останките на airbus-a, екипите ще продължат търсенето, този път на Б-200 и Ил-76 ... така и така са там!

fallback