Снимка: Reuters

Папа Франциск се помоли за мир в сърцата, мир в семействата и мир между нациите по време на службата в базиликата „Св. Петър”. По-късно в новогодишното си послание към света той отправи молитва да няма войни. Това предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Още по темата
Десетки хиляди туристи, богомолци и граждани на Рим се струпаха на площад "Свети Петър" за първата поява на папата на прозореца през 2015 година. Франциск посочи плакат, носен от вярващите, на който пишеше че "молитвата е в основата на мира" и обяви, че е напълно съгласен с написаното.

По време на службата в базиликата "Св. Петър  той се помоли за "цялото човешко семейство". Папата призова хората от всички религии и култури да се обединят, за да се борят срещу робството и трафика на хора.

Всеки има дадено му от Бог право да бъде свободен, цитира Ройтерс думите на папа Франциск на службата. Тя отбелязва Световния ден на мира, отбелязван от Римокатолическата църква. Тази година мотото му е "Не роби, а братя и сестри".

"Всички сме призовани от Бог да бъдем свободни, всички сме призовани да бъдем синове и дъщери и всеки, според своите  отговорности, е призован да се бори с модерните форми на поробване. От всеки народ, култура или религия, нека обединим силите си", заяви папа Франциск.

Агенциите припомнят, че миналия месец папата призова потребителите да избягват евтините стоки, които може да са произведени с  принудителен труд или чрез експлоатация. По данни на неправителствени организации близо 36 милиона души живеят като  роби по света.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase