Снимка: архив, Reuters
fallback

Над 15 000 автомобила се оказаха вчера блокирани от снеговете по пътищата на източния френски департамент Савоа, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

В 12 общини беше задействан план за временно настаняване на пътуващите в училищни сгради, в кметства и спортни зали, казаха от префектурата.

Властите призоваваха още от предишната вечер автомобилистите да не навлизат в департамента, тъй като пътищата са задръстени и ще останат така часове наред. Причината за това е не само лошото време, но и големият брой коли - хиляди французи се отправиха към планинските ски курорти за коледните празници.

Километрични задръствания се образуваха по пътищата към Женева в цяла Източна Франция, а също към южния град Гренобъл. В някои участъци скоростта не надвишаваше 10 км/ч. В 19 френски департамента е обявен оранжев код за тревога (трета степен по четиристепенна скала) и той ще се запази поне до следобед, тъй като силните снеговалежи в планините не спират.

Рязко се увеличи броят на катастрофите по пътищата. Вътрешният министър Бернар Казньов прикани шофьорите да бъдат изключително внимателни и ако може, да отложат пътуванията си. Метеорологичната служба предупреди водачите, че заради падането на температурата през нощта по повечето пътища в източната част на страната ще се образуват поледици, което допълнително ще усложни обстановката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

ВЕЩИЦАТА

преди 9 години

ОТ ВСИЧКИ ПО-ДОЛУ ПИШЕЩТИ И ДРАСКАЩИ МОГА ДА ОТСЕЯ САМО ТРИ ЧЕТЕРИ КАТО УМНИ. ОСТАНАЛИТЕ СТЕ ПРОСТАЦИ КОИТО НИЩО СМИСЛЕНО НЕ ИМ ИДВА НА УМ ОСВЕН ЗЛОБНИ, ВУЛГАРНИ, БЕЗСМИСЛЕНИ ИЗКАЗВАНИЯ.

7

Анонимен

преди 9 години

FRANZUSITE MRAZIAT ***,AZ MRAZIA FRANZIA

6

Харалампи

преди 9 години

Да си взимат Пътпъдъкова да им чисти снега! В София е ужас!

fallback