Снимка: Reuters, архив
fallback

Украйна доставя електроенергия на полуостров Крим в ограничен режим. Заради недостига на електроенергия в Крим ще се наложи да продължи режимът на тока, съобщи днес министърът на горивата и енергетиката на Крим Сергей Егоров, предаде ТАСС.

Oще по темата

В момента от Украйна получаваме 400 мегавата (максималният обем през последните дни беше 650 мВт). Системата сега работи в режим "до специално нареждане". Около 400 мВт е собственото ни производство, пиковото потребление е около 1000 мВт, затова сега компенсираме недостига с поетапно спиране на тока, обясни министърът.

Последната седмица Украйна на два пъти спря изцяло доставката на електроенергия за Крим. По този повод премиерът на Крим Сергей Аксьонов заяви пред журналисти, че с това Киев няма да успее да "постави на колене" полуострова, който гласува да се присъедини към Русия.

Руското правителство ще отпусне на Крим над 10 милиарда рубли като субсидия за изравнява на енергийните тарифи за крайните потребители до средните за Русия, съобщи ТАСС, цитирайки министър по въпросите на Крим Олег Савелиев. 

Днес стана ясно, че Русия реши да достави 500 000 тона въглища на месец на Украйна, за да реши енергийния проблем на Украйна. Руският вицепремиер Дмитрий Козак изрази надежда, че тези доставки ще решат проблема с енергоснабдяването на Крим.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Анонимен

преди 9 години

До КокоДокато Крим е закачен за Украйна ще има проблеми. Но рано или късно ще се откачат,те точно защото се откачиха останаха без ток и вода. Главите им пълни със сърпове и чукове. Да вървят да целуват портрета на Путин на стената и ще им стане светло и топло.

50

Анонимен

преди 9 години

До зикоПутин пак се смили над тях и им дава евтини въглища. Що не им дадат от ЕС или янките.щото не са крадци като Путин. А Путин е като нашите манг.али - крадат и после ти продават откраднатото на половин цена.Затова само бой, еб.ан и сръбска музика за рашистите.

49

зико

преди 9 години

Тези хохли пак взеха да крадат. Тока за Крим е руски по трасето през Украйна. Нещо е закъсаха много, тези украинци, няма Дон-бас няма въглища. Путин пак се смили над тях и им дава евтини въглища. Що не им дадат от ЕС или янките. Да ама не ония не са свикнали да дават, те само вземат.

fallback