Снимка: Reuters
fallback

Берлин възнамерява да отвори център за оказване на помощ на жени - жертви на изнасилване от екстремисти от групировката "Ислямска държава", съобщи пред в. "Билд" германски министър, цитиран от Франс прес.

Министърът на икономическото сътрудничество и развитие Герд Мюлер разясни, че центърът ще може да приеме 100 жени и девойки от Сирия и Ирак, но не уточни къде и кога ще отвори врати тази институция.

Мюлер каза, че при посещение в Ирак е разговарял с пет млади момичета, пленени от ИД и групово изнасилвани от джихадистите. 

"Три от тях сега са бременни. Трябва да се погрижим за тези момичета", каза министърът. В средата на ноември анкетна комисия на ООН обвини групировката в налагане на терор в Сирия, масови кланета на хора от определени етнически и религиозни групи, обезглавявания, сексуално робство и насилствена бременност.

Германия е основната европейска дестинация за хората, търсещи убежище. Тази година се очаква броят на бежанците да достигне 200 000 души - с 60 процента повече, отколкото през 2013 г., когато беше отчетено увеличение от 64 процента в сравнение с предходната година.

През 2015 г. Германия се очаква да приеме около 230 000 бежанци. Масата от тях са от Сирия, но има не малко и от Ирак и Афганистан. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Tea_marian@yahoo

преди 9 години

До 3.Няма интегрирани мюсолмани в християнски държави .Не живея в БГ. Ако ти си мислиш че са интегрирани си е в твоето съзнание . Религиозно се ръководят от Истанбул !Истанбул оказва натиск върху европейските правителства с подкрепата наСАЩ , да строят повече джамии ! Положението е плачевно в Германия . и германския народ негодува . Последният най голям протест е в Дрезден !

12

Тео

преди 9 години

Кой им унищожи поминъка на тези хора?кой влезе под предлог че ще им закарат ДЕМОКРАЦИЯ (а мисълта им е да вземат богатствата им), а се помага на определени групи да тероризират тамошното население! Та нали ние Християните го направихме! Къде сме видели в най новата ни история мюсюлманска страна да е нападнала немюсюлманска? И след като им унищожихме страните им, и те дойдаха и ни почукаха на вратата ни, изведнъж станаха терористи. На това се казва ЛИЦЕМЕРИЕ господа.

11

Тео

преди 9 години

Кой им унищожи поминъка на тези хора?кой влезе под предлог че ще им закарат ДЕМОКРАЦИЯ (а мисълта им е да вземат богатствата им), а се помага на определени групи да тероризират тамошното население! Та нали ние Християните го направихме! Къде сме видели в най новата ни история мюсюлманска страна да е нападнала? И след като им унищожихме страните ни, и те дойдаха и ни почукаха на вратата ни, изведнъж снанаха терористи. На това се казва ЛИЦЕМЕРИЕ господа

fallback