Георги Първанов. Снимка: архив, Булфото
fallback

Положението в Европа зависи от стабилността на положението в Русия. Такова мнение изрази в интервю за ТАСС българският президент /2002-2012 г./ и лидер на партия АБВ Георги Първанов.

Провеждането на годишна пресконференция от президента на Русия е много добра традиция, отбеляза Първанов.

Той посочи, че Владимир Путин е дал откровени и убедителни отговори на много въпроси, свързани преди всичко с развитието на Русия и нейните отношения с международните партньори.

„Надявам се, че тези прогнози ще се сбъднат и поетите ангажименти ще бъдат реализирани", каза Първанов.

"Ние сме заинтересовани от стабилността на Руската федерация, включително и в икономическата сфера. Смятам, че стабилността на Европа и на целия свят зависят от стабилността на всяка държава, особено на такива държави като Русия, която спада към великите сили“, заяви българският политик.

В изявленията на Путин ясно се виждаше увереност и умерен оптимизъм, които в този момент са нужни на обществото, каза Първанов, цитиран от ТАСС.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

спекулант

преди 9 години

Срива на рублата е спекулативен.Преди няколко години САЩ също си сринаха долара по този начин.Всичко е политика,освем това Русия не е СССР,вече няма КПСС и политбюро,и ако някой си мисли че тя може да бъде смачкана просто е ***.

10

Анонимен

преди 9 години

Като Гоце е определил Русия за велика сила нека каже че рублата е велика също.

9

АС(-ът)

преди 9 години

Г-н Първанов,предпочитам Ви!Браво!

fallback