Снимка: Архив Reuters
fallback

Въпреки строгите ограничения за използването на интернет в Куба много хора коментираха в социалните мрежи възстановяването на дипломатическите отношения със САЩ, пише Би Би Си.

Oще по темата
Вчера американският президент Барак Обама заяви, че отваря нова глава в отношенията си с Куба и ще възстанови дипломатическите връзки, които са замразени от 1959 г. Също така двете държави си размениха на реципрочен принцип няколко затворници, осъдени за шпионаж.

В социалните мрежи има широк отзвук на това събитие. Около четвърт от кубинците са използвали интернет след изявлението на Обама, въпреки че в Куба нет връзката е силно регулирана и струва доста скъпо.

Веднага след обръщенията на президентите Раул Кастро и Барак Обама в Туитър се появиха коментари по темата. Най-често повтарящите се думи в техните разговори са: "Кастро", "Обама", "затворници". Повечето от тях са положително настроени и се радват, че САЩ освобождават петима затворници. Вижте някои от туитовете им:

"Да отворим бутилка с шампанско във всеки кубински дом. Това е ден, който трябва да се отпразнува!", пише един потребител в Туитър.

"Живей, за да разкажеш тази история. Барак Обама ще обяви мерки, които ще направят деня исторически за САЩ и Куба", казва Елизабет Перез.

"Има много емоции. Точно сега цяла Куба е пред телевизорите или слуша радио... Днес ще бъде велик ден!", пише в друг туит.

"Колко много ми се иска да се затичам, да крещя, да отида на улицата и да прегърна всеки", казва възторжено потребителка в социалната мрежа.

"Звъннах в университета да кажа, че няма да отида днес, защото затворниците са на свобода. Вместо това ще си купя пица и ще празнувам на терасата!", споделя Хуан Карлос Диас в профила си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

MikoS

преди 9 години

В какво ще се превърне кубинската непорочност? Хората са толкова наивни.Ще се напълни с наркомани.

42

партиен член

преди 9 години

При соца било хубаво имало това имало онова.Където е минал социализма трева не никне.Ако беше добре нямаше да фалира.Не че сега сме по добре но, онова беше неосъществима идея.Всички силни държави никога не са били соц.Ако соца ни беше подминал едва ли сега щяхме да сме на това положение.

41

шопе

преди 9 години

Не напразно го има лафът----проС като шоп

fallback