Снимка: Reuters
fallback

Най-малко 108 са убитите при нападението на талибаните срещу училище за деца на военни в северозападния пакистански град Пешавар. 82 от тях са деца, предаде Франс прес, като се позова на най-новите данни на властите.

Нападението е започнало сутринта. Талибанските бойци са влезли в администрираното от армията училище за ученици от 1 до 10 клас, като са стреляли напосоки, съобщи полицай Джавед Хан, цитиран от Асошиейтед прес.

На място бързо пристигнали командоси от армията, които влезли в престрелка с нападателите. Боевете продължават.

Пред училището е чута и силна експлозия, причината за която за момента не е установена. Засега не е ясно какво се случва в сградата и дали има още заложници. Пакистанската телевизия показва войници, които заобикалят мястото и избутват хората обратно.

Oще по темата

Пакистанската армия съобщи в изявление, че се извършва спасителна операция, а повечето ученици и учители са евакуирани.

Училището е разположено до военна база в Пешавар.

Талибаните поеха отговорност за нападението в телефонно обаждане на техния говорител Мохамед Хурасани. Той заяви, че атаката е извършена от шестима атентатори самоубийци като отмъщение за убийствата на талибани от пакистанските власти.

Пешавар е ставал обект на чести екстремистки нападения в миналото, но в последно време имаше относително затишие, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

баи Ганю

преди 9 години

Всички са се побъркали.Нямам друго обяснение.Хората населаващи този оазис в космоса наричан земя са се побъркали и тотално се върви към самоунищожаване.Нямам друго обяснение за случващото се?????? И друго.Ако наистина както една част от човечеството твърди,че има ГОСПОД ,то краино време е тои да се намеси и да ни укроти.Аман от ламтежи,аман от криворазбрани религии.

8

Сянката

преди 9 години

Концлагери за мюсюлманитеТе са врагове на човечествотоТе са истински слуги на дявола

7

Анонимен

преди 9 години

Ненормалници. Няма ли да падне един астероид по тия земи да ги затрие най-накрая всичките до един...

fallback