Снимка: Reuters, архив
fallback

Групировката "Ислямска държава" нареди на собствениците на магазини да изключват безжичния интернет през времето за молитва в източния сирийски град Дейр аз Зур, заяви Сирийският център за наблюдение на правата на човека, цитиран от Ройтерс.

Центърът, който следи конфликта в Сирия чрез мрежа от източници на място, се позова на добит от активисти документ на "Ислямска държава", където пише: "Всички собственици на магазини трябва да спират безжичния интернет през времето за молитва."

Мюсюлманските молитви се извършват пет пъти на ден.

Документът бил издаден от самопровъзгласилите се власти на "Ислямска държава" в града, които следят за общественото поведение. Екстремистката организация контролира по-голямата част от провинция Дейр аз Зур, както и провинция Ракка в Северозападна Сирия.

В неделя центърът съобщи, че групировката е наредила на собствениците на кафенета в Дейр аз Зур да спират интернета в заведенията през нощта, за да предотврати предаването на информация за придвижването на нейните сили.
 
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 9 години

"Сателитен спътник..."хахаха, това ми звучи като дървено дърво.

8

До 2

преди 9 години

Не да спират интернета, а да забранят чатовете и сайтовете за гей-запознанства включая фейсбуук. То няма ден да не мине и някоя гейка да не ми иска приятелство и секс прелъстена от снимката ми на плажа. Ужас. Самият интернет си е хубаво нещо. Но поне да го ползват за нещо полезно - намиране на информация и четене. А не за секс свалки и извращения.

7

Анонимен

преди 9 години

WIFI - честота на излъчване 2,412 GHz. Докато GSM работят на честота от 1,8 GHz. Учете що е електромагнитна радиация!?!?

fallback