Бойният "калашников", ловният "Байкал" и спортният "Ижмаш". Снимка: Youtube
fallback

Производителите на легендарния автомат АК-47 разкриха новия облик на оръжията си на лъскаво събитие в Москва, предава БиБиСи.

Компанията също така представи и актуални джаджи за оцеляване.

Фирмата, която разчита основно на външния пазар, е сред основните цели на западните санкции, наложени срещу Русия заради ролята й в конфликта с Украйна.

Калашников, или АК-47, е сред най-популярните оръжия в света. То е сравнително евтино, както и лесно за производство и поддържане. Особено използвано е от партизанските сили и националните армии в Азия и Африка.

Смята се, че производителите са продали над 100 млн. оръжия по цял свят. Създателят на класиката, съветският генерал-лейтенант Михаил Калашников, почина миналата година.

На събитието в Москва производителите представиха и новото си лого. Представянето беше украсено от дами в тесни черни рокли, носещи патрони за АК-47. В залата пък звучаха патриотични руски класики, изпълнени от оркестър.

Представени бяха и два нови слогана на компанията - „Защитаваме мира“, който ще бъде използван за външния пазар на английски, и „Оръжия за мир“ на руски.

От компанията твърдят, че са продали 140 хиляди оръжия през 2014 г., като това било двойно в сравнение с 2013 г. Целта на компанията е да достигне 220 хиляди продажби през 2020 г.

Санкциите срещу Русия се откразили и на маркетинговата кампания на Калашников – първоначалният план бил на рекламно лице на автоматите да бъде Стивън Сегал, но впоследствие планът пропаднал.

Вижте новата реклама на оръжейния гигант:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 9 години

До юнералесПич, това как Калашника бил копие *** "шмайзера" е забавна интрига за всеки младеж. На външен вид могат да со приличат, различават се обаче по механизма си на действие, това поне при желание да се открият фактите може лесно да се провери.

38

юбералес

преди 9 години

Какво става в Грозни?

37

юбералес

преди 9 години

Шмайзер-фамилия конструиращи леки стрелкови оръжия от 1750г.През 1944г създават автомата''Щурмгевер'' През октомври 1946г. около 60 инженери начело със собственика на фабриката - 65 годишния Хюго Шмайзер са натоварени заедно с техните семейства и откарани в Ижевск. Там минават под ръководството на 28годишния красавчик Михаил Калашников- без изобретение в стрелковите оръжия. През март 1947г на бял свят излиза АК-47. Лично аз не мога да открия разлика в частите на двата автомата. Но може да има.

fallback