Снимка: Reuters
fallback

В навечерието на посещението си в Турция папа Франциск призова религиозните и политическите лидери да заклеймят насилието срещу християни от страна на екстремистите от групировката "Ислямска държава", предаде Асошиейтед прес.

В интервю за израелският в. "Йедиот ахронот" папата каза, че днешните гонения на християни е по-страшно от преследването им в епохата на ранното християнство и даде пример с Ирак, където, по думите му, "се вършат неописуемо варварски, престъпни деяния".

Според Франциск преследването на християни, язиди и други етнически общности налага както политическите, така и религиозните водачи, и особено мюсюлманските, "да заемат ясна и смела позиция".

Днес Франциск пристига на историческо тридневно посещение в Турция, като той е едва четвъртият папа, който ще гостува на южната ни съседка.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

1

преди 9 години

Не мисля, че щом някой е злоупотребил с вярата, трябва хората да се отричат от собствената си вяра. Въпрос на личен избор е:всеки има свободата да реши.Душата ти никой никога не може да окове. А да оправдаваме слабата си вяра с кръстоносните походи не е в полза на никого. Но Бог Иисус Христос види!

5

непукист

преди 9 години

Избиването на хора и воденето на войни в името на каквато и да е вяра е просто недопустимо и ако иска ООН да свърши някаква работа тези престъпления трябва да бъдат обявени за престъпление срещу човечеството .

4

Спонги

преди 9 години

До Анонимен 4Прав си, но не само инквизицията, а и това което сда правили тук с Богомилите. Презвитер Козма пише жлъчни неща за еретиците, а изгорените, побити на кол или разкъсани между 4 коня "еретици" у нас са не по-малко отколкото при католиците. Това е най-страшно при Цар Борил.След падането ни под Турско робство падналите християнски глави са безброй, а башибозука (предимно от помаци) върши невиждани зверства през Априлското Въстание.

fallback