Снимка: Ройтерс, архив
fallback

Присъединяване на Украйна към Европейския съюз ще му струва по 25 милиарда евро годишно, заявява унгарският премиер Виктор Орбан в интервю пред в. "Ханделсблат", цитирано от ТАСС.

Трябва да сме наясно кой ще плаща по 25 милиарда евро годишно, необходими за подпомагане на Украйна, казва Орбан пред германския вестник.

"Докато този въпрос не бъде решен, темата за приемане на Украйна в ЕС не е на дневен ред", посочва унгарският премиер.

Той уточнява, че не е против присъединяване на Украйна към ЕС, но че тя трябва да бъде стабилна икономически и политически и да бъде в състояние да контролира границите си.

За отношенията между Русия и Запада, Орбан заявява, че геополитическите интереси на Унгария могат да бъдат изразени с три думи: мир, енергетика и търговия. "Нашите интереси не съвпадат с интересите на Съединените щати", казва премиерът на Унгария, цитиран от ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

ЮГРА

преди 9 години

До ..НОМЕР40 АКО СССР КАРАШЕ ЛАДА,ВОЛГА,МОСКВИЧ БЪЛГАРИН МАГАРЕ,КАТЪР,КОН

32

ха,ха,хаааааа...

преди 9 години

ЕС си има пари, бе ......ше ви бие с пачки по тъпите глави от Париж до Киев!На ЕС , му требва газ ---за да си плаща Украйна за инвестициите в нея!Нема да има друга тръба ----докато Русия воюва!Просто нема начин!!!!!!!!!!

31

РАТНИК1936

преди 9 години

Никак няма да е леко,никой не ги чака с хляб,мляко и мед!!!НО!!!!По добре 25 милиарда и в ЕС от колкото цял живот роби на Русия и Евразийският(еврейски съюз).Борбеният арийско сарматско кимерийски народ не иска да бъде роб на овчедушната славянска пасмина от еврейската Москва разберете го и си го набийте в тъпата глава *** русофили ЗА ДА НЕ ВИ ГО НАБИЯ АЗ!!!

fallback