Снимка: Reuters, архив
fallback

Украинският премиер Арсений Яценюк ще остане на поста, но новото правителство ще бъде с изцяло сменен състав, заяви президентът Петро Порошенко в обръщение към нацията, цитирано от Франс прес.

"Новият парламент ще се събере на първо заседание идната седмица. Веднага ще внеса кандидатурата на премиера. Имайки предвид единството на демократичните сили, мисля, че коалицията ще подкрепи номинацията на Арсений Яценюк. Но съставът на правителството трябва да бъде изцяло подновен", добави президентът. Той обеща да започне веднага реформите, които ще дадат възможност на Украйна да поиска през 2020 година присъединяване към Европейския съюз, добавя АФП.

Прозападното мнозинство в новия украински парламент определи като приоритет присъединяването на Украйна в НАТО, гласи коалиционно споразумение, парафирано и публикувано днес, предаде Франс прес.

Парламентът се ангажира да внесе до края на годината промени в закона, с които да анулира необвързания статут на Украйна и да поднови политиката за присъединяване към НАТО, гласи текстът на споразумението, публикуван от партията Самопомощ, една от петте в новата прозападна коалиция, посочва АФП.

Днес украинците отбелязаха първата годишнина от прозападните протести, започнали на 21 ноември 2013 г. и свалили от власт проруския режим на Виктор Янукович. На прочутия площадв центъра на Киев се събра множество, за да отбележи годишнината. Част от хората носеха запалени свещи, други бяха завити в украинското знаме, посочва АФП.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

125

чифути са всички

преди 9 години

Сравнете българските политици и щръкналите им уши с тези на тоя евреин и ще загреете какви антибългари евреи ни управляват и по комунистическо и досега.Затова и братята им евреи "демократи" с пръст не са ги закачили,нито осъдили в нито една комунистическа страна!Сравнете ги с грозните мутри на евреите от страните в ЕС,САЩ,Канада,Австралия,Русия и ще разберете защо навсякъде се създава изкуствена бедност,стрес,отрови в храна,вода,земя,ваксини и масов геноцид над белите народи,това е НСР!

124

Анонимен

преди 9 години

Никой разумен човек от нато няма да ходи да мре за украйна.

123

Мозъчни роби

преди 9 години

Сега евреите са адски стреснати от Интернет,който не могат да контролират,за разлика от медиите си и страшно бързат да прокарат световни закони против етническият национализъм,наречен още "нацизъм" или правото на даден народ да живее САМ ПО ЗЕМИТЕ СИ и сам да се разпорежда в тях!Ако няма многонационални държави властта на евреите ще изчезне,те най-много се страхуват от това!Защото само еднонационалната държава е силна да се пази от външни и ВЪТРЕШНИ ВРАГОВЕ!

fallback