Йенс Столтенберг. Снимка: Reuters
fallback

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обвини Русия, че продължава да дестабилизира Украйна, като трупа военни сили както вътре в Украйна, така и от руската страна на границата, и призова Москва да изтегли войските си, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Oще по темата

Става дума за "сериозно струпване на военна мощ", подчерта той, като се позова на информация от НАТО и от други източници.

Шефът на НАТО говори пред журналисти в Брюксел преди срещата си с министрите на отбраната на страните членки на ЕС. Столтенберг призова Русия не само да изтегли войските си от Източна Украйна, но и да спазва Минските споразумения.

"Русия има избор. Тя може да бъде част от едно договорено по мирен път разрешение (на конфликта), или може да продължи по пътя на изолацията", отбеляза Столтенберг, цитиран от ДПА.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

167

И какво от това

преди 9 години

И ние призоваваме НАТО да се разкара от Европа.

166

пенко

преди 9 години

Анонимен *** исран от майка си под 197днес -българката я спря да ражда този ,който съсипа икономиката ни и селското ни стопанство. Аз съм убеден, че това стана чрез продажни "демократи" и продажни бивши партократи и програма на ЦРУ -сиреч САЩ. Целта им е да сме слаби за да ни контролират чрез подставени *** храбри: педиатър ,логопед ,черното Ване , кобургската хиена, украинския евреин,БарБароса и подобна ***

165

АС

преди 9 години

ТОЗ ПЪК ЗА КОЙ СА ПОМИСЛИ

fallback