Снимка: архив, Reuters
fallback

Руско-беларуската единна система за противовъздушна отбрана (ПВО) ще обхване скоро още четири страни и ще защитава общо шест бивши съветски републики, членуващи в Организацията на Договора за колективна сигурност (ОДКС), пише "Росийская газета".

За това са се споразумели вчера в уралския град Екатеринбург висши военни от Русия, Беларус, Казахстан, Армения, Киргизстан и Таджикистан. Ще се разработи "пътна карта" с цел създаване на обща система за ПВО в Централна Азия, която в бъдеще да защитава и и всички страни от ОДКС, уточни началникът на руския Генерален щаб армейски генерал Валерий Герасимов. След "противовъздушния" ОДКС ще изгради и общ "противоракетен чадър", съобщи той.

Според военни експерти единната система за противоракетна отбрана на територията на ОДКС ще бъде изградена в отговор на неспиращото разширяване на американската ПРО, посочва вестникът.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Те са готови, а ние

преди 9 години

Рублата се обезценява, а пък Русия купува злато и е изпреварила Китай по златни запаси. Над 10 процента от световните златни запаси са в Русия. И произвежда злато. Русия удпешно завърта икономиката си към Азиатските страни. От тази дандания, Европейския съюз губи най-много, докато Щатите печелят за тяхна сметка. Руският златен резерв е най-мощен. Русия се въоръжава с най-модерни средства, поучени от грешките през 1935 -1940 год., Руската икономика е впрегната за укрепване на отбраната.

31

Анонимен

преди 9 години

И кaк ще го нaпрaвят, кaто финaнсовите им резерви се топят кaто мaртенски сняг? След половин годинa руснaците сa фaлит!

30

lol до 40

преди 9 години

Crude Oil and Commodity PricesNovember, Tuesday 18 2014 - Brent Crude Oil - $79.31 ▼-0.10 -0.13%

fallback