Джоузеф Байдън Снимка: Архив Reuters
fallback

Русия може да плати "още по-висока цена" заради неизпълнението на минските договорености за Украйна, заяви вчера вицепрезидентът на САЩ Джоузеф Байдън, цитиран от ТАСС. Той каза това в телефонен разговор с президента на Украйна Петро Порошенко.

"Вицепрезидентът отбеляза, че ако Русия продължи преднамерено да нарушава условията на Минското споразумение, ще плати още по-висока цена за това", съобщи Белият дом.

Страните са обсъдили "ситуацията в Източна Украйна, съставянето на ново правителство и ангажимента на страната за провеждане на реформи". Освен това, както се отбелязва в съобщението, Байдън "е призовал възможно най-бързо да бъде съставена коалиция, която да позволи на украинското правителствода продължи с реализирането на реформи и изпълнението на поетите ангажименти към украинския народ след парламентарните избори от 26 октомври".

Както съобщава пресслужбата на украинския президент, Порошенко и Байдън са отбелязали отстъплението от осъществяването на минските договорености, като според тях това води до още по-голяма ескалация.

В своя разговор двамата са обсъдили и предстоящата визита на американския вицепрезидент в Украйна на 21 ноември, допълва ТАСС.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

108

дедо Мано

преди 9 години

До софиянецСпоред вас кой трябва да признае ЛНР и ДНР? И не попадате ли в противоречие с тези твърдения драга моя?Косово не е признато от Събия и още над 25 държави нали? Т.Е. Косово не е лигитимно държавно формирование. Ако е обаче щото една държава го е признала това означава че ако примерно България признае ЛНР и ДНР те стават признати държавни формирования тутакси. Мога да Ви дам същия пример с Турски Кипър.

107

Лъжа!

преди 9 години

Опълчението изтегли военните части от границата, а украинците обстрелваха училища и сгради, има ранени, включително и деца!В епохата на интернет да се тиражират подобни лъжи е смешно!Крайно време е светът да разбере, кои бяха снайперистите на майдана, стрелящи и по двете страни, защо Украйна крие доказателствата? Какво стана с малаазийския самолет?Хората виждат на живо какво се случва! Кой разреши на Украйна да употребява забранените кластерни и фосфорни бомби, Тимошенко искаше атомна!

106

neni4a

преди 9 години

До Анонимен 115 Напиши в гугъла виктория нюланд 5 милиарда и прочети статиите в нашенски преси Напиши в гугъла американски наемници в Украйна Нпиши германски танкове в Украйна 2014 А и никой,подчертавам ,никой не е дал доказателства,че има руски воиски в Украйна,дори и САЩ,които денонощно душат там,а на Украйна вяра й нямам абсолютно никаква ,след лъжите дето изрекоха ,тонове от лъжи

fallback