Снимка: Reuters, архив
fallback

Собствениците на кучета в Иран са изправени пред тежки наказания, ако разхождат домашните си любимци на обществени места, пише БиБиСи.

Според нов законопроект на ирански депутати всеки, нарушаващ забраната, подлежи на 74 камшички удара. Под забрана са и публичната игра, галене и трениране на кучета на публични места.

Както е известно, кучето в исляма е мръсно животно.

Според законопроекта подобни дейности вредят на ислямската култура и спокойствието на хората, особено на децата и жените. Всеки, който игнорира полицейските предупреждения, може да бъде глобен близо 3740 долара.

Животното също може да бъде отнето от собственика му, за да бъде преместено в „зоопарк, пустиня или гора“. Освен това, ако кучето бъде отнето, собственикът трябва да заплати за трансфера на животинчето.

Изключения се правят единствено за земеделски стопани или овчари.

Притежаването на кучета като домашни любимци става особено популярно в Иран, особено сред горните класи на обществото, въпреки рестрикциите на властите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Dictator

преди 5 години

Да ги залее океана и акулите да ги изядат,това е решението на проблемите с Близкия Изток!А за Северна Африка ще се намери решение!

43

Анонимен

преди 9 години

И тука са ни варварски законите ако си ги мерим!Ритни куче, ако те види някой 'защитник ' - и в затвора може да полежиш!

42

Анонимен

преди 9 години

Аз не знам за нито 1 случаи някои да е правил любовни игри със изоставени кучета. Не знам ти откъде си чул/а това? Виж за измъчвани, прегазвани нарочно и ли убивани - чувам, за съжаление. Всички знаем, че агресията започва със животните, след това еволюира към деца, жени, старци или просто някои по-различен (с очила, дебел, кльощав) и т.н.

fallback