Тим Кук обяви, че е хомосексуален. Снимка: Reuters, архив
fallback

Паметникът на основателя на американския електронен гигант "Епъл",Стив Джобс, в Санкт Петербург бе премахнат, след като неговият наследник начело на компанията Тим Кук публично обяви, че е гей, предаде Ройтерс.

Oще по темата
Двуметровата статуя във формата на айфон бе издигната през януари 2013 г. пред колеж в руския град от руска група от компании, наречена ЗЕФС.

В обявена днес декларация ЗЕФС съобщи, че паметникът е бил снет в петък - един ден, след като Тим Кук обяви, че е хомосексуален. Мотивировката е, че трябва да се спазва законът, забраняващ пропагандата на хомосексуализма.

"В Русия пропагандата на хомосексуализма и на други сексуални извращения сред непълнолетни е забранена със закон", се казва в декларацията, като се добавя, че монументът "се е намирал в зона с пряк достъп на млади студенти и учени".

"След като шефът на "Епъл" Тим Кук публично призова към содомия, паметникът бе снет, за да се спази руският федерален закон, защитаващ децата от информация, която насърчава отричането на традиционни семейни ценности", подчертават от ЗЕФС.

Въпросният закон бе подписан от президента Владимир Путин миналата година. Самият Стив Джобс, който почина от рак през 2011 г., не беше гей. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

а тъй

преди 9 години

За руснака най-голямата ценост е Водката! Останалото е комунистическа пропаганда!Никви епъли за Пияндурите! Да смучат водка докато пукнат!

18

До 29

преди 9 години

Подкрепям те, но с една корекция.Русия си е част от Европа. Това, че е имало "желязна завеса", се дължи на временни политически особености. Руските ценности са истинските европейски ценности.Това, което някои се опитват да наложат в манталитета на европееца, всъщност има за цел да унищожи типичната за Европа култура, морал и ценности, които са изграждани в продължение на хилядолетия.Мястото на Русия е в ЕС, но този Европейски съюз да си е наш, на европейците, а не да служи на злонамерени сили

17

Анонимен

преди 9 години

Правилно,какъв е тоя да парадира с дупката си....а руснаците защитават ценностите си-които са доста по човешки от европейските...

fallback