Снимка: Reuters
fallback

Американски военни извършиха вчера и днес четири въздушни удара срещу позиции на Ислямска държава в Сирия и участваха в още три атаки в Ирак заедно със страни партньори от антиджихадистката коалиция, съобщи Сентком - военното командване на САЩ за този район, цитирано от Ройтерс.

В атаките са участвали три бойни самолета, които са се върнали невредими в базите си.

Ударите, нанесени край сирийския град Кобане, са унищожили бойни позиции и сгради на Ислямска държава. В Ирак е била атакувана бойна позиция на джихадистите югоизточно от язовира край Мосул, унищожена е друга позиция южно от петролната рафинерия Байджи и е била осуетена атака на Ислямска държава северно от Фалуджа, се казва в съобщението на Сентком.

Междувременно бойци на джихадистката групировка са завзели голяма част от източния сирийски град Дейр аз Зур, което е първата им териториална придобивка там от около два месеца.

Според съобщението на Сирийския център за наблюдение на човешките права в боевете в града, на около 450 км североизточно от Дамаск, има жертви и от двете страни. Ислямистите са изтласкали правителствените сили от почти цялата индустриална зона на Дейр аз Зур и сега контролират повече от половината от града, каза ръководителят на центъра Рами Абдулрахман. По думите му през последните няколко дни Ислямска държава е прехвърлила в Дейр аз Зур подкрепления от Кобане.

Вчера американски самолети пуснаха от въздуха оръжия и муниции за кюрдските сили в Кобане, известен и с арабското си име Айн ал Араб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 9 години

Поредната "новина" съшита с бели конци. УСА-то да ударят своите хора от ИДИЛ - да бе да!

6

ФИНАНСОВ ПЪНКАР

преди 9 години

До Анонимен 1,2,3,5Използва се теорията на вероятностите според която като трепят по 1000 цивилни всеки ден по случайност ще убиват по един ислямист а поне веднъж седмично или месечно и по един техен водач !

5

Анонимен

преди 9 години

До АнонименОткраднали са я.Те си ги гледат отгоре с дрончета и си ги думкат колкото могат прецизно.Тази кола най вероятно е била крадена а собственикът и или е член на групировката или просто застрелян щото им е заприличал на американец.Все пак основната част от силите на идил са формирани от различни видове престъпници избягали от различни държави и затвори.Виж че те не искат нищо конкретно просто убиват хора и им крадът собствеността.Най обикновена мафия.

fallback