Снимка: Reuters, архив
fallback

Шефът на германското външно разузнаване БНД обвини проруските сепаратисти в Източна Украйна, че са свалили през юли с ракета земя-въздух малайзийския пътнически полет МН17 с 298 души на борда, предадоха Франс прес и Ройтерс, цитирайки седмичника "Шпигел".

Герхард Шиндлер е съобщил изводите си за разбиването на пътническия Боинг пред парламентарна анкетна комисия на 8 октомври, опирайки се на сателитни записи и снимки, уточнява списанието.

Според Шиндлер проруските сепаратисти в Източна Украйна са откраднали ракетна система земя-въздух със среден обсег "Бук" от украинска военна база и с нея са свалили пътническия самолет на 17 юли.

Тази теза донякъде съвпада с тази на американското правителство, което също говори за ракета "Бук" тип СА-11, изстреляна от зона под сепаратистки контрол. Вашингтон обаче твърди, че ракетната система е била докарана от Русия и предадена на сепаратистите.

В коментар на продължаващото разследване на холандските експерти шефът на БНД обвини както Русия, така и Украйна, че са фалшифицирали предоставени на следователите улики.

Киев и Москва взаимно се обвиняват за разбиването на самолета. Според Украйна той е бил свален с ракета "Бук", която "любезно е била предоставена на бунтовниците" от руския президент Владимир Путин.

Русия пък заявява, че в близост до пътническия самолет е имало украински изтребител и че в зоната са били разположени ракетни системи земя-въздух.

Останките на жертвите бяха закарани в Холандия. Идентифицирани са 272 от тях. Две трети от пътниците са били холандци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

150

Nox продължава 220

преди 9 години

За доста събития се предупреждава във филмите. Един от най-добрите примери беше The Dark Knight от 2008ма.Брус Уейн/Батман направи технология, в който впрегна почти всички GSMи в града да подслушват, за да издири Жокера. Адски много хора не харесаха тази част от филма и дънкаха, че никой нямал такава технология, и че такова нещо не можело да съществува.И кво стана? Оказа се, че не само NSA чете мейли, подслушва телефони (вк. този на Меркел), *** може да ти дръпне и голите снимки от телефона..

149

Nox

преди 9 години

"МН17 бил свален от проруските сепаратисти"Пълни глупости, които не са подкрепени от експертиза или доказателства.Истината е, че това си беше организиран опит за атака под чужд флаг, за която беше предупредено в аванс. Още в серияла Sherlock с Benedict Cumberbatch и Martin Freeman (които също играят заедно в Хобита, единият е Билбо, другият е дракона Смауг) имаше епизод за самолет натоварен с трупове за атака под чужд флаг и създаване на конфликт.

148

Анонимен

преди 9 години

Тази информация се появява в момент когато има заведени вече дела срещу Украйна точно от германци заради убитите в самолета, но и това няма да помогне има пълно разминаване в така наречените "доказателства" и нищо, като реални доклади и анализи. Никой не задава въпроса, защо самолета е бил там и е бил отклонен от редовния курс и какви са разговорите с диспечерите и пилотите, това никой не оповестява.

fallback