Владимир Путин и Томислав Николич. Снимка: Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин пристигна в сръбската столица Белград, където ще разговаря с ръководството на страната и ще участва в тържествата, посветени на седемдесетата годишнина от освобождаването на Белград от германско-фашистките окупатори в съвместна операция на съветската и югославската армия, съобщи ТАСС.

Още по темата

Путин пристига в Сърбия по покана на президента на страната Томислав Николич. Путин ще бъде почетен гост на военния парад, въздушната част на който до голяма степен ще бъде осигурена от руската пилотна група "Стрижи". Путин ще участва в церемонията по полагане на венци на гробището на освободителите на Белград и на паметника на героите от Първата световна война.

След церемонията по официалното посрещане е планирана среща с президента на Сърбия Томислав Николич, която ще бъде в тесен кръг. След това е планирана среща с премиера Александър Вучич също в тесен кръг. Ще има и руско-сръбски преговори на ниво делегации, които ще преминат във формат на работен обяд.

След това ще бъде подписан пакет от документи, в това число в сферата на развитието на военно-техническото сътрудничество, енергетиката и железопътния транспорт.

В разговорите ще бъдат обсъдени международни проблеми, въпроси на търговско-икономическото сътрудничество, заяви съветникът на Путин Юрий Ушаков. Той каза, че миналата година обемът на търговията между Сърбия и Русия е нараснал с 15 процента и е достигнал около 2 милиарда долара, а тази година ще надхвърли 2 милиарда долара.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase