Снимка: Reuters
fallback

Руският президент Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел обсъдиха отново по телефона ситуацията в Украйна и газовия въпрос, предаде ТАСС, като се позова на пресслужбата на Кремъл.

Путин и Меркел подчертали колко е важно да се спазват мирните споразумения от Минск, на първо място за прекратяване на огъня, изтегляне на тежките оръжия и ефективно наблюдаване на ситуацията от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ).

Руският президент изтъкнал, че е необходимо да не бъде допускан по-нататъшен обстрел на цивилни обекти в Югоизточна Украйна от армията.

Меркел подчертала пред Путин, че Русия има задължението да "упражни успокояващо влияние" върху проруските сепаратисти в Украйна, предаде Ройтерс, като цитира говорителя на германското правителство Щефен Зайберт.

Двамата изразили безпокойство, че в бившата съветска република все още се прибягва до насилие всеки ден.

Германия ще продължи да подкрепя мисията на ОССЕ в Украйна, която може да изиграе важна роля в планираните местни избори в Донецка и Луганска област, казала Меркел.

Руският президент и германският канцлер се обявили за възможно най-скорошно оформяне и изпълняване на споразумение за украинския газов проблем, съобщи още пресслужбата на Кремъл.

Телефонният разговор е бил проведен по инициатива на германската страна, допълва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Имани

преди 9 години

Беэплатно сирене има само в капана эа мишки:-)))!!!

8

някой

преди 9 години

Тъй де- ние ги разбутахме,обещахме звезди от небето,няма как да им ги дадем,но нашето го направихме.Сега е ред на Русия да ги успокои, стопли и нахрани,няма да се харчим ния,я!На това му викат демокрация и политическо правилно мислене!Между впрочем,баба ти Меркел е била най-стръвно настроения ястреб за затваряне на и блок на КозлудуйКакто казват очевидци тропала с ръчичка и викала"веднага да се затвори,няма да говорим!"Така се водят преговори в оня свят!А ние-наведени.Питайте куневица!

7

Анонимен

преди 9 години

Масовите гробове са поредната фалшификация на кремълските дългоносковци.

fallback