Снимка БТА
fallback

Съединените щати полагат големи и съгласувани усилия да проследят чужденци, биещи се в Сирия, които е възможно да планират нападения на американска територия, каза американският министър на вътрешната сигурност Джей Джонсън, цитиран от Ройтерс.

Oще по темата

Около 12 000 души от целия свят са пътували до Сирия през последните три години да участват в гражданската война в  редиците на въоръжени групировки като "Ислямска държава", заяви Джонсън, който е на посещение в Канада.

"Притеснени сме от това, че тези чуждестранни бойци може, както са се присъединили към "Ислямска държава" или други екстремистки групи в Сирия, така да бъдат наети от тези групи със задачата да напуснат страната и да извършат нападения" в други държави, допълни Джонсън.

Той посочи, че ФБР е арестувало няколко души, които опитали да заминат от САЩ за Сирия.

Съединените щати концентрират усилията си върху сразяването на "Ислямска държава", но не са променили позицията си, че сирийският президент Башар Асад трябва да си отиде, заяви постоянният представител на САЩ в ООН Саманта Пауър.

"Продължаваме да смятаме, че режимът на Асад е магнит за тероризъм", каза тя пред репортери."Не видяхме за последните няколко години такива усилия от страна на режима да се справи с "Ислямска държава", каквито полага умерената опозиция", допълни Пауър. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

набюдател

преди 9 години

Предлагам като хванем бежанец билет и на самолета и в Сащ!България война не води с никой и не иска да помага финансово на никой защото не можем да си помогнем сами на себе си .

11

Анонимен

преди 9 години

Позитанската *** се е събрала на сутрешната си раздумка!

10

makedon

преди 9 години

Divide et impera- podeli i vladej toa e stara rimska takrtika. Naftata i ponatamu se prodava i toa e najvaznoto.

fallback