Снимка: архив Ройтерс
fallback

Над 1000 души са били задържани при безпрецедентна операция срещу организираната престъпност в Европа. Акцията, наречена „Архимед“, е проведена между 15 и 23 септември. Това съобщи  полицейската агенция на ЕС Европол, цитирана от Франс прес и БТА.

Oще по темата

По данни на Асошиейтед прес арестуваните са общо 1027.

Полицейските сили са действали срещу девет сектора на  организираната престъпност. Сред тях са трафик на хора, трафик на хероин и кокаин, киберпрестъпност и организиране на незаконна имиграция, съобщават още световните агенции.

По време на операцията на Европол срещу трафика на хора са спасени 30 румънски деца. В хода на акцията срещу трафика на дрога пък са задържани около 600 кг кокаин, 200 кг хероин и 1300 кг канабис.

"Това е най-голямата координирана атака срещу организираната престъпност, осъществявана някога в Европа", заяви директорът на Европол Роб Уейнрайт в Хага, където се намира седалището на  агенцията.

Уейнрайт съобщи, че в операция "Архимед" са участвали над 20  000 служители на силите на реда и че са били извършени повече от 300 отделни акции.

В съгласуваната от Европол операция са участвали 28-те страни от ЕС, а също Норвегия, САЩ, Австралия, Швейцария, Сърбия и Колумбия.

Целта ни беше да атакуваме престъпна инфраструктура в  нейната цялост, а не отделни случаи, каза Уейнрайт, като подчерта, че арестите продължават и в момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Проповедник с лопата

преди 9 години

До Ало журналиститеАбе намериха и трупове с експлантирани вътрешни органи оказа за се ,че ДЕСЕН СЕКТОР И БЛЕКЛОТЪР са сочени за ловци и търговци на органи за демократична Европа! Което обясняват безследните убийства на толкова много деца край Донецк !

17

Анонимен

преди 9 години

Борисова е в сянка , под прикритие .Той само събира накрая парите , или дължи ! Затова пък продава държавата .

16

Анонимен

преди 9 години

Хайде тия " Сили на Реда ", да го правят това всеки ден !А не само операция Архимед !

fallback