Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Сенатът на САЩ одобри вчера законопроект, предвиждащ награда до 10 милиона долара за информация, чрез която да се издирят виновниците за отвличането и убийството на американските журналисти Джеймс Фоли и Стивън Сотлоф, съобщи Франс прес.

Oще по темата
Програма на американското правосъдно ведомство предвижда възнаграждения за информаторите, използвани в антитерористичната борба. От създаването й през 1984 г. на повече от 80 души са изплатени общо около 125 милиона долара, напомня агенцията.

"Един от начините да почетем паметта на Джеймс Фоли и на Стивън Сотлоф е да изправим на съд отвратителните им убийци", заяви сенаторът републиканец от щата Флорида Марио Рубио, един от вносителите на проекта.

Фоули и Сотлоф бяха обезглавени от джихадистката групировка "Ислямска държава" в отговор на американските въздушни удари срещу позициите й в Ирак.

Преди седмица екстремистите разпространиха видео с показното убийство и на британския хуманитарен работник Дейвид Хейнс, заплашиха също да екзекутират още един британски пленник.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 9 години

23. Да , не са спецове !Това е , заедно са с Радикалистите !Какъв е трика да са " отвелечени "?И Турция заради тях , да не разрешава нападение от техните бази ( т.е. САЩ) към Джихаджиска държава ?Сега ще въоръжават "умерените " бунтовници в Сирия !

22

Анонимен

преди 9 години

И да знам няма да ви кажа...

21

иво

преди 9 години

до анонимният 22 - турция и катар подкрепят и финансират ИД - затова са им върнали заложниците а не щото са големи "спецове".

fallback