Снимка: архив, Reuters
fallback

Ислямската държава разпространи видеоклип, в който предупреждава, че бойците от радикалната групировка очакват да влязат в сражения с американските войници, които евентуално бъдат изпратени в Ирак, предаде АП.

Oще по темата

Продължаващият 52 секунди видеоматериал със заглавие "Пламъците на войната" показва как ислямисти взривяват танкове, ранени американски войници и други, които ще бъдат убити.

Има кадър с президента на САЩ Барак Обама, който декларира, че пехотни части няма да бъдат пращани в Ирак.

Клипът завършва с текст: "Битката едва започва".

Записът вероятно е отговор на изявлението на председателя на Съвета на началник-щабовете на Въоръжените сили на САЩ ген. Мартин Демпси, че ако досегашната стратегия на въздушни удари срещу ислямистите в Ирак не доведе до успех, той би препоръчал изпращането на американски сухопътни части в страната.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 81Извини ме, не си в ред. С тази твоя мисъл утре сутринта може да се събудиш ислямист. Това могат да го пишат само хора които незнаят на какво е способна религията.Америка бърка каши но тя не създава ислямистите. За Израел мога да се съглася че евреите предпочитат скарани съседи и слаби мусюлмански държави. Евреите не са мусюлмани но са оградени само с мусюлмани и голяма част от тях ислямисти,Факт че ИД от сирийската граница с Израел хвърлиха ракети и към Израел.

62

Анонимен

преди 9 години

До АнонименНад 500 000 са общо армиите на Сирия, Ирак и пешмерга на кюрдите, не ИДИЛ. Четете преди да пишете, има достатъчно информация за армиите им. Това което казах беше, че не може 20-30 хиляди на ИДИЛ да се бият срещу над половин милион, нещо не е наред в цялата история. А относно управляването им може би държавите на които са армиите си имат достатъчно офицери. Имат си и авиация, освен това и американците нанасят въздушни удари.

61

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен--79 Подари го на женка си!

fallback