Петро Порошенко и Арсений Яценюк. Снимка БТА
fallback

Вестникът на украинския парламент публикува днес закона, който урежда въвеждането на санкции срещу Русия, предаде ИТАР-ТАСС. Документът, подписан вчера от украинския президент Петро Порошенко, влиза в сила от утре.

Законопроектът "За санкциите" беше приет на 14 август от парламента с 244 гласа при минимално необходими 226 депутати.

Oще по темата
Законът създава механизъм за реакция на заплахи срещу украинските интереси или национална сигурност, включително въоръжени нападения от други държавни или недържавни образувания.

Документът регулира въвеждането на специални икономически и други санкции от страна на Украйна срещу чужда държава, физически или юридически лица и субекти, осъществяващи терористична дейност.

В списъка на посочените от закона санкции са блокиране на активи, ограничаване на търговските операции, прекратяване на полети, превози и транзит на ресурси през украинска територия, забрана за участие в приватизацията, забраняване на посещения на украинска територия, прекратяване на културен обмен, научно сътрудничество и лишаване от държавни награди.

Предложения за приемане или промени на санкциите могат да се внасят от президента, кабинета, парламента, Националния съвет за отбрана и сигурност, службата за сигурност и националната банка.

Решението влиза в сила с президентски указ и се потвърждава с постановление на парламента.

По-рано премиерът Арсений Яценюк съобщи, че правителството е подготвило списък със 172 физически лица и 65 компании, които подкопават териториалната цялост и независимостта на Украйна, финансират тероризма или са подкрепили анексирането на Крим.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 9 години

До АлтайНе е клекнал, а се е навел ;)

27

Анонимен

преди 9 години

До ШопТи не беше ли оня смелия агресивен ***, дето искаше да корми и да разпаря носове, а накрая се скри?

26

Алтай

преди 9 години

Пълни ***, мислят си че Путин е клекнал пред тях.

fallback