Снимка БТА

Руският президент Владимир Путин е разговарял по телефона с украинския държавен глава Петро Порошенко за мирното уреждане на кризата в Източна Украйна, съобщиха осведомителните агенции, цитирайки съобщение на Кремъл.

Двамата са продължили обсъждането на стъпките, допринасящи за мирно уреждане на ситуацията, се казва в съобщението, без да се дават подробности. Подчертава се само, че "диалогът ще бъде  продължен".
Говорител на Порошенко уточни пред Франс прес, че украинският президент е разговарял с руския си колега по време на краткото си посещение днес в пристанищния град Мариупол.

Двамата ще продължат усилията си за координиране на действията за поддържане на примирието между украинските части и сепаратистите в Източна Украйна, се казва в съобщение на президентството в Киев.

Путин и Порошенко са подчертали значението на "осъществяването на ефективен мониторинг на режима за прекратяване на огъня от мисията на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа", цитира ИТАР-ТАСС съобщението на украинското президентство.

В петък в Минск на заседание на контактната група за кризата в Украйна бе съгласуван план за мирно уреждане и бе договорено спиране на огъня.

Във връзка с тази промяна в ситуацията в Брюксел тази вечер се събраха посланиците на страните от Европейския съюз, за да обсъдят отново прилагането на санкциите, за които се договориха в петък. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase