Снимка: Reuters

Украинските правителствени сили са подложени на артилерийски обстрел в района на Мариупол, в Източна Украйна, предаде Ройтерс.

Това както изглежда е първото сериозно нарушаване на споразумението за прекратяване на огъня, влязло в действие преди ден и половина.

Пред Ройтерс украински офицер е казал, че украинските военни са били подложени на артилерийски обстрел източно от Мариупол.

Още по темата

Репортер на Ройтерс разказва за продължителна артилерийска стрелба в събота късно вечерта източно от Мариупол и допълва, че е видял камион, газова станция и цех да горят в пределите на града.

Танкове и бронетранспортьори са се отправили към района на стрелбата. Камиони с членове на прокиевска милиция също са преминали по посока на огъня.

Засега украинската армия не съобщава за жертви на обстрела.

Снощи министерството на отбраната на самопровъзгласилата се Донецка народна република пък съобщи, че позиции на бойци на ДНР са били обстрелвани със системи за залпов огън „Град“ в района на Мариупол и се наложило сепаратистите да отвърнат на огъня. Така се стигнало до сражение с тежко оръжие, предаде ИТАР-ТАСС.

Репортер на Франс прес пък съобщи за силни експлозии в източната зона на Мариупол. Той посочи, че взривовете спрели в 21 ч. и над района се издигал гъст дим. Според репортера пропускателен пункт, под контрола на лоялните на Киев сили, е бил атакуван и обхванат от пламъци. Той се намирал на изхода на града. Три танка са се отправили към пункта, но после бързо са завили наобратно, съобщи репортерът на Франс прес.

Десетки коли на частни лица пък напускали бързо зоната на взривовете и се отправяли в противоположна посока, допълва журналистът от Франс прес.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase