Снимка: Reuters
fallback

Кремъл заяви, че президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Петро Порошенко са се споразумели за стъпки за постигане на мир в Източна Украйна, но между Москва и Киев не е било договаряно прекратяване на огъня, защото Русия не е страна в конфликта, предаде Ройтерс.

Oще по темата

Пресслужбата на украинското президентство преди това заяви, че Украйна и Русия са се споразумели за "трайно прекратяване на огъня" в Източна Украйна.

Руският президентски говорител Дмитрий Песков заяви: "Путин и Порошенко наистина обсъдиха стъпки, които биха допринесли за прекратяване на огъня между бойците и украинските сили. Русия не може фактически да се споразумее за прекратяване на огъня, защото не е страна в конфликта."
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

11

преди 9 години

Опълченците неслучайно знаят руски, те са руснаци, с руско самосъзнание. Има цели райони са с по 30% рускоезични в Украйна. Тези , които се намират по границата с РФ. Остатанало е така от времето на СССР. Ако и сега нямаше това разделение, щеше да им е безразлично и щяха да се разбират добре. Там е била съсредоточена голяма част от енергетиката, заводите им. Пристигнали са хора от различни краища на СССР. Заради по-добрите възможности,които им се предоставят. Потърсете инфо, не пишете наизуст.

51

Анонимен

преди 9 години

До АнонименТоя юбералес е ниска топка

50

ЯR

преди 9 години

И какво се оказа ?? Украинската администрация ромени текста качен на официалния сайт. Всички тук, които плюехте Русия и Путин се бяхте надупили, а сега се хванахте за големия пръст. Еми не винаги руската преса пише неистини както смятате. Май ще се окажат истина и други факти относно самолета, убийствата на журналисти, бежанци и неспособност в боя. Оставям на Вас да размислите.

fallback