Снимка: YouTube
fallback

Ислямистите от организацията Ислямска държава качиха в интернет видеозапис с предполагаемата екзекуция на втори американски заложник, журналиста Стивън Сотлоф, предадоха световните агенции. Те се позовават на SITE, американската служба, която следи съобщенията в ислямистки сайтове.

Сотлоф беше журналист на свободна практика за списанията "Тайм" и "Форин полиси". За последно беше видян в Сирия през август 2013 г., посочва Асошиейтед прес.

Той се появи във видеозапис на ИД миналия месец, в който се виждаше екзекуцията на американския журналист Джеймс Фоули. Тогава облеченият в оранжеви дрехи Сотлоф беше заплашен със смърт подобна на тази на Фоули, ако САЩ не спрат въздушните си удари в Ирак.

Сега записът, в който се вижда екзекуцията на Сотлоф, е наречен "Второ послание за Америка".

В него Сотлоф е с същите дрехи като в предишното видео, преди да бъде обезглавен от боец на ИД. После маскиран мъж, отправя заплахи и по адрес на британски заложник на ИД, идентифициран като Дейвид Хейнс, допълва Ройтерс.

Във видеото ИД отправя предупреждение към правителствата да се оттеглят от пагубния съюз с Америка срещу ИД, допълва БТА.

САЩ определиха като отвратително предполагаемото видео, на което се вижда екзекуцията на американския журналист Стивън Сотлоф, предаде Франс прес, като цитира говорителката на американския Държавен департамент Джен Саки.

Саки поясни, че американската администрация анализира записа с цел да потвърди неговата автентичност.

Британският премиер Дейвид Камерън определи видеото като отвратително и възмутително, предаде Франс прес.

Той заяви, че ще направи изявление по случая по-късно тази вечер.Във видеото джихадистите от Ислямска държава заплашват да убият и британски заложник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Анонимен

преди 9 години

Исляма обединява в едно няколко неща - липса на собствено мнение, липса на критичност, липса на обективност, липса на човещина, липса на морал и огромно количество тъпота.

48

noone

преди 9 години

Allah Akbar !!!! Death shall come upon you all, non-believers...

47

Горд турчин

преди 9 години

Знаещи кажете къде да гледам тези обезглавявания, за да се уча???....

fallback