Снимка: Reuters
fallback

Премиерът на самопровъзгласилата се Донецка народна република Александър Захарченко заяви, че "ДНР при никакви oбстоятелства няма да остане в състава на Украйна", предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на информация на агенцията на сепаратистите "Новорусия".

Oще по темата

Той заявил това по повод на протичащите в момента преговори между лидерите на страните от Митническия съюз (сред които и Русия), Украйна и високопоставени представители на ЕС.

На срещата в Минск украинският президент Петро Порошенко подчерта необходимостта от запазване на суверенитета и териториалната цялост на Украйна.

"Федерализация не ни устройва", контрира Захарченко. Според него ДНР предвижда само вариант, при който тя ще бъде независима от Украйна. Той отбеляза, че евентуални преговори за примирие, които могат да започнат след срещата в Минск, "няма да изменят принципно нищо", а всяко постигнато на тях примирие ще бъде "крехко и неистинско".

"Новорусия вече не само не приема федерализация, но и не е съгласна със запазването на днешна Украйна като такава", подчерта той.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

99

Анонимен

преди 9 години

Победа за днр ! Киевските плъхове бягат и хвърлят позиции ! Защо няма новини за това

98

analiz

преди 9 години

Ако сравним Чехия и Словакия с Русуя и Украйна ще открием съвсем символична прилика - както между числата 21 и 12. Защото Чехия и Словакия са в 21-ви век, а Русуя и Украйна още са в 12-ти век. България трябва да избере европейския 21-ви век и да се разграничи от азиатските алкохолиците . . .

97

Анонимен

преди 9 години

Хе-хе главния готвач разпределя порциите,няма щат за диетолози-консултанти за гладния и по-малко гладните.

fallback