Снимка: Reuters
fallback

Износът в Русия е уникален шанс, който Сърбия трябва да използва, но само ако спазва руските високи стандарти и правила, заяви министърът на земеделието на Сърбия Снежана Бошкович в интервю за белградския вестник "Новости", цитирано от БТА.

"Руската страна е заинтересована за всички наши земеделски и хранителни продукти, особено за месо, мляко, месни и млечни произведения, плодове и зеленчуци, а сирене можем да изнасяме, колкото произвеждаме", каза министърът.

Тя подчерта, че очакваният износ няма да окаже виляние на цените в Сърбия.

Бошкович заяви, че Сърбия ще направи всичко възможно да стимулира производството и в малките предприятия, което е голям шанс, виждан и от гражданите, и от
политиците. Тя също така допълни, че сръбското законодателство забранява транспортирането, производството и използването на ГМО продукти.

Коментирайки щетите, нанесени на реколтата от наводненията през май, министърът каза, че щетите са катастрофални, но за щастие някои части на страната са били пощадени и може да се очаква добра реколта.

"Щетите само за реколтата се оценяват на над девет милиарда динара. Към това трябва да добавим унищожената механизация и обекти. Успяхме да засеем отново част от нивите, около 22 000 хектара. Получихме дарение от семена за 16 000 хектара", каза министърът.

Тя съобщи, че в близко време ще се реализира арабският кредит за напояване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Шоп

преди 9 години

Такива домати като тоя на снимката купувам само веднъж в края на лятото, да си затворя пюре за зимата.

23

Шоп

преди 9 години

Сега сърбите ще станат свинярите и говедарите на Русия.

22

ПК

преди 9 години

ВМЕСТО ДА РЪСИТЕ МОЗАЦИ КОЬЛИРАЙТЕ СЕ СЪС БРАТЯТЬ СРЪБИ, АМЕЖДУ ДРУГОТО АРАБЕЛИТЕ ВЗИМАТ ВСИЧКО ПРОИЗВЕДЕНО В НАШАТА СТРАНА ,АМА НЯМА КОЙ ДА ГО ПРОИЗВЕДЕ ФАКТ НАЛИ,,,,,,,,,,,,

fallback