Снимка: БТА

Неизвестни лица издигнаха украинското знаме на пилона на небостъргач в Москва.

Няколко младежи с алпинистко оборудване, които може би са причастни към появата на украинското знаме на високото здание, са откарани в полицията, съобщи източник от правоохранителните органи пред Интерфакс.

„По предварителна информация неизвестни лица са проникнали по вътрешните стълби в сградата до последния етаж и след това с помощта на специално оборудване са прикрепили знамето към пилона“, каза източникът.

Друг източник на агенцията от спешните служби в Москва съобщи, че неизвестните лица са успели и да боядисат половината от звездата, намираща се на върха на зданието, в син цвят. „Очевидно звездата е трябвало да бъде боядисана в цветовете на украинското знаме /синьо и жълто/, но неизвестните лица не са успели да направят това“, каза източникът.

Развяха украинското знаме на небостъргач в Москва

По първоначална информация всички откарани в полицията са жители на Москва и Московска област.

Задържани са четирима заподозрени - двама младежи и две девойки, които отричат обвиненията и твърдят, че са скочили с парашути от 26-етажната сграда, висока 176 метра, съобщи междувременно ИТАР-ТАСС.

Около 9 часа местно време няколко алпинисти от московските служби са започнали да свалят знамето. По данни на Интерфакс украинското знаме е престояло на върха на небостъргача около три часа.

Пристигналите на мястото журналисти са били помолени да напуснат сградата, в нея не допускат никого. На мястото работят полицията и служители на Министерството на извънредните ситуации, пише NEWSru.

Развяха украинското знаме на небостъргач в Москва

Руската полиция образува наказателно дело за вандализъм срещу лицата, боядисали тази нощ в синьо петолъчка на върха на висока сграда от сталинската епоха в Москва и окачили там жълто-синьо украинско знаме. Това съобщи московското полицейско управление.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase