Снимка: Reuters
fallback

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу е уверил американския си колега Чък Хейгъл, че в руския хуманитарен конвой за Украйна няма руски военнослужещи, предадоха световните агенции.

Oще по темата

Шойгу "гарантира, че няма военен персонал в хуманитарния конвой и че този конвой няма да се използва като претекст за намеса в Украйна", се казва в изявление на Пентагона.

Руският хуманитарен конвой продължава да е блокиран на около 30 км от украинската граница в очакване на инспекция от украинските митничари и граничари, които пристигнаха на място.

Хуманитарната помощ е предназначена за населението на Източна Украйна, където се водят ожесточени боеве между украинската армия и проруски сепаратисти.

В телефонния си разговор с Хейгъл Шойгу е обяснил, че хранителните продукти ще се разпределят под надзора на Международния комитет на Червения кръст.

Придвижването на конвоя бе съпътствано от проблеми от самото му заминаване във вторник от военна база край Москва. Украйна и редица западни страни подозират, че той служи за прикритие на намеса на Русия, която вече е обвинявана от тях, че въоръжава бунтовниците в Украйна, отбелязва Франс прес.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

цзе

преди 9 години

не ми се четат повече евтини пропагандни писания всичко е ясно ако русия реши да прави инвазия тя би продължила около 6-7 минути останалото са пропагандни номера на фалиралата и банкрутирала псевдо демократична западна пропаганда набиваща ни новата колониална система като неизбежна

17

pastoral

преди 9 години

да смяташ, че някой ще напъха в такъв конвой оръжие, войници или друго, освен хуманитарна помощ означава, че си пълен тъпунгел, *** и *** едновременно. чак такъв слабоумен елементаризъм не съм очаквал от пропагандната машина на "демокрацията", дето върлува по света по-лоша от чума и холера взети заедно. какво става с "полет" mh17? няма ли подслушани разговори между пилотите и кулата, а нса?

16

Анонимен

преди 9 години

Шойгу, всички ти вярват :) Нямало военни .... смехххххх....Ако беше малко по-умен щеше поне да наемеш обикновени шофьори, а не да показват по ТВ войничетата-шофьорчета с бежовото бельо как се пръскат с вода в горещината.Другата простотия - натоварили над 100 тона сол в камионите! Туршия ли ще си правят наемниците ви за зимата?Или вчерашните *** с бтр-ите - джиткали си около границата посред нощ и по едно време отпрашили в неизвестна дори и на тях посока. :)Много сте ***.

fallback