Снимка: архив Reuters
fallback

Въпросителните около хуманитарната помощ, която Русия иска да достави в Украйна, стават все по-малко. Служители на Международния комитет на Червения кръст ще съпровождат всяка от машините през територията на Украйна. Това предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на съобщение на хуманитарното движение.

Oще по темата
Русия и Украйна се договориха днес по условията за преминаване на чакащия на границата руски хуманитарен конвой в украинска територия, цитира  Франс прес ръководителя на регионалната делегация на Международния комитет на Червения кръст в Москва Паскал Кюта. Той обясни, че се очаква Киев да разреши влизането на товара. „А Червеният кръст очаква гаранции за сигурност за транспорта от другата страна на границата”, уточни той.

Кюта допълни, че въпросът за сигурността на служителите на Червения кръст при съпровождането на руския хуманитарен конвой в Украйна не е решен.

Руският хуманитарен конвой продължава да е блокиран на около 20 км от украинската граница. Хуманитарната помощ е предназначена за населението на Източна Украйна, където се водят ожесточени боеве между украинската армия и проруски сепаратисти.

Придвижването на конвоя бе съпътствано от проблеми от самото му заминаване във вторник от военна база край Москва. Украйна и редица западни страни подозират, че той служи за прикритие на намеса на Русия, която вече е обвинявана от тях, че въоръжава бунтовниците в Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

154

КГБ

преди 9 години

До ШпиончевТИ НАИСТИНА СЕ УЛЯ!НЕ ПОМНИШ ЛИ ЧЕ СКОРО КУВЕЙТ БЕШЕ ВЪВ ВОЙНА?АКО ВСЕ ОЩЕ СЕ ПИТАШ ОБАЧЕ С КАКВО ТОЛКОВА НИ ПРЕВЪЗХОЖДАТ ИМАШ ОТГОВОРА НА МОМЕНТА! С ПЕТРОЛА!НАЛИ НЕ СИ УБЕДЕН В МОЗЪЧНИЯТ ИМ ТРЪСТ?

153

КОШМАРА

преди 9 години

СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ И БСП ДОКАЗАХА ЧЕ НАЙ МНОГО ОТ ВСИЧКИ МИСЛЯТ ЗА СВОЯ ИЗСТРАДАЛ НАРОД И ПУСНАХА НАЙ МАЩАБНИТЕ ОТСТЪПКИ В ИСТОРИЯТА НА САЙТОВЕТЕ ЗА ИНТЕРНЕТ КОЛЕКТИВНО ГРУПОВО ПАЗАРУВАНЕ. ВИЖТЕ-Gepi.bg

152

Стойко

преди 9 години

До Вече от ГЕРБИ аз ,моето семейство ,приятели,роднини и всички колеги които в момента пристигаме в офиса на фирмата ни МЮРДЕР ИНКОРПОРАТЕД ООД винаги занапред ще гласуваме за ПП.ГЕРБ. Единствената политическа сила в страната мислеща за хората и народа. Сега отворихме сайтовете на Бойко за интернет пазаруване и сме изумени- отстъпките са невероятни и в пъти под реалните цени! ГЕРБ- ПОБЕДА. ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! Който не вярва да отвори и се увери.....-----Dalavera.bgLapni.bg

fallback