Снимка: Reuters
fallback

Украинската армия е унищожила по-голямата част от руската колона от бронирани военни автомобили, навлязла в страната снощи, съобщи украинското президентство в публикувано днес комюнике, предаде Франс прес.

Украинският президент Петро Порошенко е обсъдил ситуацията по телефона с британския премиер Дейвид Камерън. Порошенко е уведомил Камерън, че голяма част от колоната е била унищожена през нощта от украинската артилерия.

Oще по темата
Украински войници са влезли в сражение с руската военна колона, навлязла в страната, и "част от нея вече не съществува", заяви украинският военен говорител Андрий Лисенко, цитиран от Ройтерс.

Лисенко отбеляза, че украинската армия е започнала да следи руската военна колона още щом е влязла на територията на страната. 

Министерството на отбраната на Русия обаче опроверга съобщенията за унищожаване от украинските военни на "руска военна колона, която според твърденията на Киев снощи е преминала руско-украинската граница, предаде ИТАР-ТАСС.

Говорителят на руското военно ведомство генерал-майор Игор Конашенков заяви, че не съществува никаква руска военна колона, която, както се твърди, да е пресичала руско-украинската граница, нито през нощта, нито през деня.

Той определи подобни изказвания като "основани на някакви фантазиии, а по-точно казано на предположения на журналисти, които не трябва да стават предмет на сериозно обсъждане от висши длъжностни лица в никоя страна".

По думите му "е тъжно, че повод за гръмки изказвания на най-високо равнище в редица европейски и избрали европейския път държави стават не фактите, а журналистически слухове в  социалните мрежи".

Междувременно стана ясно, че посланикът на Русия във Великобритания Александър Яковенко е бил повикан днес в британското министерство на външните работи във връзка със събитията в Украйна.

Британската страна е поискала от Яковенко разяснения относно съобщенията за руско военно навлизане в Украйна, както и за струпване на техника близо до границата, съобщи британското министерство на външните работи. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

423

Фентъзи с тъп сюжет

преди 9 години

Украйнските военни, най-добрите фентъзи писатели !

422

ДИМ40 Русия

преди 9 години

До Анонимен 741"руснаците ни продават скъпият си газ и петрол а все слушам че са ни братя като са ни братя що ни извиват ръцете постоянно що не ни купуват стоките защо вноса от русия е винаги 10 пъти по голям от износа ни за там нали са ни братя бе "Казала мишката на големия мазен котарак .*** Балкански газ ще го продават на колкото искат и ако искаш може да не ти го продаваме . Като почне мижавата Ви икономика да произвежда нещо полезно бихме го купили . На се напрягай .

421

Ставри Ибренчев

преди 9 години

"Руската военна колона вече не съществува!"1. Не била руска, ама украинска .2. Не била военна, ами мирни граждани .3. Не била колона, били три Лади .4. Не съществува, защото на едната блокирал двигателя, на втората се запалила инсталацията, на третата и свършило горивото и я зарязали в канавка покрай пътя .Историята за поръчаните компютри и получените компоти .Те така .

fallback