Снимка: Reuters
fallback

Пилот на пътнически самолет е загубил контрол върху апарата, след като протезата на ръката му се откачила по време на приземяване. Това се случило по време на полет от Белфаст до Бирмингам на 12 февруари тази година, пише Скай нюз.

Разследването по случая разкрило, че 46-годишният пилот е проверил протезата си преди приземяването. В доклада се казва, че пилотът е изключил автопилота и ръчно е приземил самолета. Секунди преди самото кацане пилотът установил, че протезата се е откачила. Първоначално решил, че трябва помощник пилотът да приземи машината, но впоследствие променил решението си и се справил сам.

При нетрадиционното приземяване никой от 47-те пътници на борда не е пострадал.

Капитан Иън Бастън, директор по безопасността в авиокомпанията, с чийто пилот се случил инцидентът, заявил, че е горд, че компанията му предлага равни шансове. „Това, което ни отличава от другите авиокомпании, е, че наемаме хора с намалени физически способности“, подчертава той.

По думите на Бастън, когато е оправдано и в съответствие с органите за гражданско въздухоплаване, това включва и пилоти. Той пояснил, че този капитан е един от най-опитните в компанията му.

„Авиокомпанията потвърждава, че в нито един момент безопасността на пътниците и екипажа не е била компрометирана по някакъв начин“, допълнил още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

bravo na pilota

преди 9 години

are 4iba!sto nekazete edna dobra duma za 4oveka. prirodata , pri zaguba na simetri4en organ uspiava da izgradi absoliutno ravnovesie pri izpolzvane na ostanaliat samoten organ, bilo to ryka, krak, oko i tnsamo tuka deto na mnozina ot vas mozacite ne samo ne sa simetricno razpoloveni - ami sa quadro i vseko kiufte pliampa edno, racete vi pisat drugo i ste se spleskali ot zloba kato kalkan iklaten ot kita

18

norges

преди 9 години

Тука в Норвегия, надали има едноръки пилоти, ама заради равностойното положение има най-грозните tv говорителки в света, че и от татък! Има една стара грозотия, като се покаже и кучето ми хуква квичейки на терасата. Няма майтап.

17

Koko

преди 9 години

Хахахаха "авио лекарска комисия" това е в ***. Тоя пък другия имало глад за пилоти. Пообиколете малко по света излезте от панелките и гледайте различна телевизия от БТВ и може и да ви светне реотанчето. Не виждам нищо нередно в това да се назначават хора в неравностойно положение. Само в БГ си ги крием зад оградите щото комунизъма ни научи- даже и левичарите биеха през ръцете и ги третираха като инвалиди. Аиде със здраве

fallback