Снимка: архив, Reuters
fallback

 

Руският премиер Дмитрий Медведев обяви, че правителството въвежда пълна забрана на вноса на плодове, зеленчуци, месо, риба, мляко и млечни продукти от САЩ, ЕС, Австралия, Канада и Норвегия, съобщиха световните агенции.

Русия въвежда пълна забрана на доставките на говеждо, свинско, плодове, зеленчуци, пилешко, риба, мляко и млечни продукти от страните от ЕС, САЩ, Австралия, Канада и Норвегия, съобщи на заседание на кабинета Медведев, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Забраната влиза в сила от днес за срок от една година, уточни той, като допълни, че ако има конструктивен диалог по въпросите на сътрудничеството, руското правителство е готово да преразгледа срока на действие на забраната.

Oще по темата

Санкциите няма да засягат детските храни и стоките, които хората сами купуват зад граница, подчерта руският премиер.

Забраната за внос на селскостопанска продукция в Русия не засяга Япония и Украйна, допълва ИТАР-ТАСС.

Обявената днес стъпка е предприета по разпореждане на руския президент Владимир Путин в отговор на санкциите, наложени на Русия от Запада за ролята на Москва в украинската криза, отбелязва Асошиейтед прес.

Медведев съобщи също така, че Москва обмисля забрана на транзитни полети на авиокомпании от ЕС и САЩ, пътуващи към Азиатско-Тихоокеанския регион, съобщи Ройтерс.

Медведев уточни, че окончателно решение за забрана на полетите на европейските и американските авиолинии все още не е взето, но Русия е решила да забрани транзитните полети на украинските авиолинии през територията си.

Руската нискотарифна авиокомпания Доброльот, която е подразделение на държавната Аерофлот, трябваше да спре полетите си миналата седмица заради санкциите на ЕС, посочва БТА.
 
Медведев съобщи още, че руското правителство е готово да въведе защитни мерки в автомобилостроенето, корабостроенето и авиостроенето, както и в други отрасли.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

365

морски

преди 9 години

Браво на Путини и Медведев,браво на руското правителство,така се защитават национални интереси!Ха сега да ги видим и нашите селскостопански производители къде ще продават скъпата си продукция,щото на запад субсидийте са тройно по-големи.Очаквам новини за фалирали бг производители,западни авиокомпаний и ръст на безработицата в ЕС.Слава на Русия!

364

Анонимен

преди 9 години

За да вземат такова решение ,руснаците имат алтернатива.Не случайно Путин обикаля наскоро целия свят.Китай ,Индия,Бразилия, ЮАР,Аржентина , почти цяла Азия и цяла южна америка ще хранят тепърва руснаците.А ние заедно с любимият ни запад ще лапаме мухи,защото май само мухите в ЕС са истински.Да не вземе Путин да спре газта и нефта,че тогава ще има в България едно ходене пеша.Всъшност ще извикаме сенаторите -Макеин и другите и ще пръднат няколко пъти и няма да имаме проблем с газта.

363

Анонимен

преди 9 години

На снимката - какви хубави пластмасови зеленчуци и плодове! Като истински са. Човечеството никога не е яло по-големи ***.

fallback