Снимка: Reuters
fallback

Либийската столица потъна в мрак тази нощ. Според арабски телевизии практически цял Триполи бе останал без ток. Причината за срива в електроснабдяването не беше уточнена, предаде ИТАР-ТАСС.

Oще по темата

От 13 юли в главния град на страната не стихват боевете за международното летище между бившите бунтовници от град Зинтан, които го контролират, и ислямистки отряди начело с милиции от Мисрата. В сблъсъците вече са убити близо 200 души; стотици са ранени. Повредени са и горят грамадни резервоари с петролни продукти край пътя за летището на Триполи. Пожарникарите не могат да ги угасят вече 11 дни.

Според телевизия "Ал Арабия" няма ток и в Бенгази – втория по големина град в страната, също и в източния град Адждабия на 150 км в западна посока. По данни на тв канала ожесточени битки с употреба на тежки оръжия се водят край град Завия на средиземноморското крайбрежие западно от Триполи.

Заради изострянето на обстановката много работещи в Либия международни организации и дипломатически мисии решиха по-рано временно да спрат дейността си, да евакуират персонала и гражданите си от страната, припомня агенцията.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

№№№

преди 9 години

САЩ И НАТО убиха Кадафи и сега държавата цъфти и бере плодовете на западната демокрация ЧЕСТИТО !!!

11

hfhdjchh

преди 9 години

Kaxe sa sega akulite deto vikaha svaletekadafi svalete kadafi sichko shte se opravi . Elate obqsnete molq vi zashto nishto ne se opravi sled kato ubiha kadafi kato plah ?

10

тра-ла-ла

преди 9 години

... внос на демокрация... внос на смърт...

fallback