Ангела Меркел. Снимка: Reuters
fallback

Германският канцлер Ангела Меркел не може да звъни на министрите си заради антишпионския чип в своя нов мобилен телефон, съобщава германският вестник "Билд".

Когато тя се опитва да се свърже с министър по криптирания уред, обикновено получава съобщение "Няма връзка с този номер", пише изданието. Причина за това е инсталирането в телефона й на специален чип, който криптира връзката и по този начин предотвратява опитите за подслушване.

До това решение се стигна, след като се разкри, че американската Агенция за национална сигурност (АНС) е шпионирала комуникациите в много държави по света, а един от засегнатите световни лидери е германският канцлер.

Министрите в правителството на Меркел засега разполагат само с обикновени телефони, което прави връзката с криптирания уред на канцлера невъзможна, обяснява "Билд". Единственият член на германския кабинет, който също има криптиран мобилен телефон, е вицеканцлерът Зигмар Габриел.
/

БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 9 години

Защо не напишете една статия по действителен случей за германското злато.Тонове са в Америка и от години германците си го искат.Евреите никога няма да им го дадът.Ето това е статия.Европа,злато и крадец-Америка.Най-големите престъпници-евреите.Обикновена мафия,само че не якудза,не италянската мафия,а еврейската противна мафия.Скоро най-добрия им приятел и закрилник ще ги избие.Името му е антихрист и осврн че мрази християни,мрази и евреи.Америка е техния капан,който те така и не осъзнаха.

13

Анонимен

преди 9 години

Е бас си тъпата статия.Я,стига глупости.Меркел е аут.Просто не го осъзнава.Тези статии за пред германците може и да стават,но тук сме българи и питаме.Къде,да го *** е германското злато?Тонове са в америка.Искаха ли си германците златото?Да,но не им го дадоха.Пратиха им малко и до тук.Американските политици и сенатори псуват и ругаят европейските политици.За тях европа е помийна яма,която скоро ще превземат.Всъщност Меркел е на каишка и познайте кой държи кученцето?Америка естествно.

12

Анонимен

преди 9 години

Много малко шум се вдигна покрай това слухтене , толкова ли е легналаГейропата на Фашингтон ?? Я бързо санкции .

fallback