Снимка: Reuters
fallback

Украинските сили съобщиха днес, че са върнали под своя контрол завзетия от сепаратистите град Авдеевка, разположен на десетина километра северно от Донецк, предаде Франс прес.

Правителствените войници водят също боеве за Иловайск, разположен на около 20 км източно от Донецк, уточни в комюнике генералният щаб на украинските операции в източната част на страната, цитиран от БТА.

Откакто си възвърнаха бунтовническата крепост Славянск в началото на месеца, украинските сили постепенно напредват към големите градове в района, в които са се окопали сепаратистите - Донецк и Луганск, припомня АФП.

В последните дни те засилиха офанзивата в района между двата града и близо до границата с Русия, която Киев и Западът обвиняват, че снабдява с оръжие сепаратистите.

Украинският генерален щаб подчерта, че украинските войски не са дали нито една жертва през изминалата нощ, но са били подложени на множество нападения, най-вече снощи, когато от руска  територия е извършен обстрел при граничния КПП Довжански.

Тази сутрин украинските сили били атакувани от седем танка, подкрепени от автомобили, които прекосили границата близо до село Добровка, югоизточно от Донецк, посочи източникът. При боевете в Луганск в последното денонощие е загинал един цивилен, казаха местните
власти.

Управата в Донецка област, цитирана от Асошиейтед прес, съобщи за 19 убити при сражения между украински войници и проруски сепаратисти. Според сайта на управата, през последното денонощие в болниците в района са били докарани 31 ранени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

ali

преди 9 години

До ГУРБЕТЧИЯSikeiym azini amgikazli CHUNGENE

42

пенко

преди 9 години

60/ пич в момента шутират САЩ в Авганистан. при влизането в Авг. американците се молиха на руснаците да влязат от север с войските на ген. Достум, а те да атакуват със самолети от далече, а да- и с крилати ракети ! Знаеш ли, че в Гранада американските" спец -части" се биха с 200 кубинци сума ми ти време .Ако погледнеш реално в последните войни -само в Холивууд американците са супермени!

41

пенко

преди 9 години

62 миличък ,какво ти се еслучило,кой беше този ? Явно не си го искал и все пак ти се е случило ! На колко години беше - на 14 ? И аз бих се чувствал мъртъв след гаврата, но аз ще те подкрепя-опри се на моето рамо и забрави за името .Ето отпускаш се-отпускаш се и не мисли дали вече си *** -просто няма значение !

fallback