Снимка: архив Reuters
fallback

Броят на руските войски и оръжия край границата с Украйна расте и вече е "доста над 12 000 души". Това  заяви в Прищина военният командващ на НАТО генерал Филип Брийдлав, цитиран от Ройтерс, съобщи БТА.

Oще по темата
"Следим придвижването на оборудването от централния военен окръг на Русия към района на Ростов, където то се сглобява и се изпраща към границата", каза Брийдлав след посещение при натовски войски в Косово.

Междувременно говорителят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Андрий Лисенко съобщи, цитиран от ИТАР-ТАСС, че от началото на военната операция в Източна Украйна са убити 363 украински войници, а 1434 са ранени. През последното денонощие в зоната на операцията е убит един украински войник, а 11 са ранени.

ИТАР-ТАСС припомня, че военната операция на украинската армия започна на 11 април, а правителството планираше тя да приключи до 1 юли.

Франс прес пък предаде, че руското министерство на външните работи е осъдило "антируските санкции", обявени вчера от Европейския съюз заради поведението  на Русия във връзка с кризата в Украйна. Външното министерство на Русия е обвинило ЕС в провеждане на "диктувана от Вашингтон политика".

"Сегашната политика на ЕС вече не се основава на проверени факти, а се диктува от Вашингтон", се казва в съобщението. В позицията се допълва, че антируските санкции свидетелстват "за неспособността на ЕС да изпълнява самостоятелна роля в световните дела.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

187

пенко

преди 9 години

Вероятно ще умра, без да разбера, защо продължава да съществува НАТО ! Явно ,аз нормални ят човек на земята ,никога няма да разбера гнусната ,*** и гадна еврейска психология, а така ми се убиват войници на НАТО и евреи ,не че ще го направя ,но мисълта е ангажираща! Какво общо има Турция със северния атлантик ,пък и България?

186

СМЯХ

преди 9 години

чиста проба пропаганда ,колко са 12000 войници?границата на Русия и Украйна е 1576 километра по колко граничари се падат на километър ?

185

Анонимен

преди 9 години

12 000 войски?!?! Да не става дума за войници, защото войската е въоръжена сила на една държава или обединения.

fallback