Снимка: Reuters
fallback

Във военните операции в Донецка и Луганска област в Източна Украйна досега са загинали 325 украински военнослужещи, а 1232-ма са били ранени, съобщи на брифинг в Киев прессекретарят на информационния център на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Андрий Лисенко, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Само през последното денонощия са загинали 13 украински военни.

Тези данни рязко се различават от посочените от проруското опълчение в двата региона. Според сепаратистите от началото на силовата операция на 15 април досега са загинали няколко хиляди украински военнослужещи.

Информационната агенция на сепаратистите "Новорусия" съобщи, че бойци на самопровъзгласилата се Донецка народна република са ликвидирали блокпост на украинските сили край град Дебалцево. При операцията били унищожени два камиона КАМАЗ на противника, в които се намирали около 60 украински войници.

Броят на прокудените от домовете си хора в рамките на Украйна в резултат на военните действия е достигнал почти 95,5 хиляди души. 130 хиляди са бежанците през границата в Русия, съобщи пред журналисти в Женева говорителят на Върховния комисариат на ООН за бежанците Дан Макнортън. Тези данни се основават на информация, получена до 17 юли от украинските и руските власти.

Според Макнортън най-много вътрешни бежанци в Украйна, потърсили убежище в други градове и райони на страната, има от районите на Луганск и Донецк.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

сова

преди 9 години

1600 са убитите и над 4000 са ранените в украинската армия.Това го призна тяхното правителство.

17

СТАР КОКЪЛ

преди 9 години

Защо се нарича "ОПЕРАЦИЯ"действията на украинските военни?Това си е чисто нападение над Донецк ,Луганск и др.Е, кой е сепаратиста???

16

Анонимен

преди 9 години

Да добавят една цифра 2/3 от пред и ще уцелят

fallback