Снимка: Reuters
fallback

Командирът на влиятелния бунтовнически батальон "Восток" Александър Ходаковский опроверга разпространена по-рано информация, че проруските сепаратисти имат системи за противовъздушна отбрана "Бук", съобщи РИА Новости.

Oще по темата

Вчера агенция Ройтерс разпространи интервю с Ходаковский, в което той заявява, че бунтовниците имат система "Бук", използването на която е било провокирано от украински военни, обстрелващи от въздуха наземни цели.

"Разсъждавахме за версиите (...) но бе спомената простата фраза, че нямам сведения опълченците да имат подобен род оръжие", каза Ходаковский в интервю за телевизия "Раша тудей". Бунтовническият лидер споменава също така, че има видеозапис на интервюто, който може да предостави, за да докаже, че не е говорил пред Ройтерс за наличие на подобни системи у бунтовническите части.

Междувременно стана ясно, че черната кутия от полет МН17, записваща разговорите от пилотската кабина, е в добро състояние. Това съобщи Международната организация за гражданска авиация (ИКАО), чиито експерти участват в разследването на обстоятелствата около свалянето на малайзийския пътнически самолет в Източна Украйна, предаде ИТАР-ТАСС.

Това устройство записва разговорите между членовете на екипажа по време на полета.

ИКАО съобщи също така, че черната кутия, записваща параметрите на полета като скорост, височина и др. се изучава от експерти и за нейното състояние засега няма информация.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

144

Георги

преди 9 години

До БрaнникБранник, хайл! Научи се, че Русия се пише с ГЛАВНА БУКВА! Научи българската граматика! И лексика - в българския език НЯМА ДУМА "***". Твоето е онанизъм с немската Untermensch, измислена и използувана само от фашагите. Фашага си и ти. Много ми е странно, как различаваш украинците от руснаците, защото фрицовете не можеха, избиваха и едните и другите. И бяха избивани и от малоросите, и от великоросите!

143

Габриела

преди 9 години

Май водката им е дошла в повече на тия,шегата на страна ама това бяха невинни хора,нужно ли бе това и какво спечелиха,като го свалиха.

142

Анонимен

преди 9 години

Американски журналист: САЩ знаят, че "Боингът" е свален от украински военни. Били са пияни.

fallback