Снимка БТА
fallback

"Премиер-министърът" на самопровъзгласената Донецка народна република Александър Бородай, цитиран от руски медии, подтвърди, че т.нар. ДНР е готова да предаде черните кутии на малайзийския самолет, който се разби в Източна Украйна, на международни експерти.

"В района на катастрофата са намерени технически детайли от авиолайнера, приличащи на "черни кутии". Те се намират в Донецк, в Дома на правителството на ДНР под моя личен контрол. Те ще бъдат връчени на международните експерти в случай на пристигането им", заяви той пред журналисти днес.

Бородай уточни, че въпросните предмети "не може да бъдат предадени на представители на Украйна, защото в този случай би било вероятно нарушение на целостта им за фалшифициране на резултатите от разследването".

Той заяви обаче, че намерените от проруските бойци предмети вероятно не са "черните кутии", предаде Интерфакс. "Предметите, намерени от опълченците, вероятно, не са "черни кутии", каза Бородай и добави, че към мястото на катастрофата пътуват четирима украински специалисти и 17 представители на ОССЕ. Той уточни, че договореност за пристигане на роднини на загиналите засега не е постигната.

Oще по темата
Същевременно Международната конференция за борба със СПИН бе открита днес в Австралия с отдаване на почит към специалистите, загинали в катастрофата на малайзийския самолет в Украйна, и с обещание да  бъде победена епидемията, която е убила два пъти повече хора от Първата световна война, предаде Франс прес.

Хиляди експерти, учени, практикуващи лекари и активисти се изправиха на крака за минута мълчание на официалното откриване на 20-ата конференция за борба със СПИН.

По този начин те отдадоха чест на шест експерти и активисти на борда на самолета на малайзийските авиолинии, свален вероятно от ракета в четвъртък в Източна Украйна.

Сред тях е холандецът Юп Ланге, известен специалист в борбата с епидемията, който от 2002 до 2004 г. бе председател на Международното СПИН общество, организатор на конференцията. "Нека нашето мълчание бъде израз на тъгата, гнева и солидарността ни", заяви френският учен Франсоаз Бар-Синуси, станала Нобелов лауреат по медицина за откриването на вируса на СПИН.

Стотици семинари, конференции и работилници са предвидени за петте дена от международната среща. Повече от 12 000 участници се очаква да присъстват на събитието, което се организира на всеки две години.(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

До Анонимен 75Достоен Ученик на Гьобелс е Путин, който ти плаща, за да пишеш такива простотии. Жалко, че парите се хвърлят на вятъра и от твоето словоблудство няма да има никаква полза. Пиши си. Само не забравяй после да обмениш хонорара, който ти плащат в долари, в руски рубли. Нали си руска ***, ***.

43

Анонимен

преди 9 години

Жалка картинка. Целият прогнил Запад се е впрегнал да "доказва" вината на руснаците. И как я доказва? Повтаряйки като мантра "руснаците са виновни, руснаците са виновни, руснаците са виновни". Достойни ученици на Гьобелс. Но светът поумня оттогава. Индия, Китай, Бразилия и Южна Африка отдавна вече не са колонии и ще им ядете попарата все повече и повече. А вековната ви мечта - да сринете Русия - така и няма да я видите осъществена.

42

Анонимен

преди 9 години

До АТАКИСТА ти виждал ли си 100 000 евра накуп? Изобщо кой си ти, какво си постигнал в живота? Или се някакво нищожество, което с лаене се издига в собствените си очи?

fallback