Снимка: архив Ройтерс
fallback

Франция се е разминала с голяма опасност от терористични акции на организацията "Ал Кайда в ислямския Магреб". Това разкритие направи френският вестник "Льо паризиен", цитиран от БНР. Групировката е една от най-големите заплахи за Франция.

Oще по темата
На прицел на терористите били Айфеловата кула, Лувърът, както и театралният фестивал в Авиньон .

Главният източник на заплахата бил 29-годишен алжирец, живеещ във Франция. Той е заловен и го очаква процес. Френското разузнаване е засякло негова кореспонденция по интернет с лидер на организацията "Ал Кайда в ислямския Магреб".

В писмата си джихадистът е развивал идеи за атентати срещу известни туристически обекти, атомни централи, събития, на които по думите му се събират много християни, и места, където се стича обикновеното френско население, като заведения и пазари.

Младият алжирец се е радикализирал изцяло от джихадистки пропагандни материали в интернет, твърди пред вестника неговият адвокат.

Вчера френското правителство обсъди законопроект за нови мерки срещу тероризма. Той предвижда забрана за напускане на френската територия за лица, заподозрени в подготовка за терористична дейност в чужбина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 9 години

известни туристически обекти, атомни централи, събития, на които по думите му се събират много християни, и места, където се стича обикновеното френско население,Рaзбрaхте ли,че тези ще сринaт цивилизовaния свят. Дa не допуснем грешкaтa нa Болдуин, крaл нa Ерисaлим дa допусне aрaбите дa върлувaт. Де Гол ги доведе дa му робувaт сегa aко не се събуди сувременния свят след години Европa ще бъде зaлятa , точно кaкто сегa Изрaел е в море от хумaнуиди.

13

Свински

преди 9 години

То лувъра така се срива Тва не е на баща му кирпичената колибаАман от арабски мангалиЯ изкарайте гилотината от музея

12

Анонимен

преди 9 години

Абе аз да питам в Париж живеят ли французи? Щото като бях там освен *** и арабески от северна Африка бели франсета не видях. Не знам да не би да съм отишъл в магреба вместо у Париж?

fallback